Ogier a dominat autoritar Raliul Italiei, Kubica a câştigat din nou la clasa WRC2

de Daniel Popescu
Marti, 25.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier a câştigat fără emoţii Raliul Italiei după ce a fost lider la finalul fiecărei probe speciale, în timp ce Robert Kubica a triumfat la clasa WRC2.

Esential 28 de puncte a castigat Ogier in Raliul Italiei
64 de puncte este avansul lui Ogier in clasamentul general
Raliul Italiei a reprezentat o simplă formalitate pentru Sebastien Ogier, care şi-a adjudecat victoria în a şaptea etapă a sezonului din Campionatul Mondial de Raliuri.

Pilotul echipei Volkswagen a fost lider încă de la start şi şi-a păstrat poziţia până la final chiar dacă încă din după-amiaza primei zile a slăbit ritmul pentru a nu risca comiterea unei greşeli. Francezul a plecat cu punctaj maxim de 28 de puncte din Sardinia după ce a obţinut şi cele trei puncte bonus pentru Power Stage.

Lupta pentru celelalte poziţii de pe podium s-a dat între cinci piloţi şi a fost mult mai animată, iar câştigători au fost Thierry Neuville şi Jari Matti Latvala. Amândoi au avut un start relativ modest, cu pilotul echipei Volkswagen suferind o pană în prima probă specială, însă au revenit în forţă şi au profitat şi de abandonurile în lanţ suferite de Mikko Hirvonen (Citroen) şi Evgeny Novikov şi Mads Ostberg (ambii M-Sport).

Cred că am avut un management foarte bun al raliului.

Am forţat când am avut nevoie şi apoi am fost un pic precauţi când a devenit dificil pentru pneuri.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Citroen a fost nevoită să se mulţumească doar cu locul patru obţinut de Dani Sordo, care a fost urmat în clasament Martin Prokop şi Elfyn Evans, campionul WRC Academy care a debutat la clasa principală din WRC chiar în Italia.

În urma acestor rezultate, Ogier are un avans de 64 de puncte în clasamentul general în faţa coechipierului Latvala, în timp ce la constructori Volkswagen şi-a mărit avansul în faţa lui Citroen la 46 de puncte.

KUBICA, CÂŞTIGĂTOR LA WRC2

Robert Kubica a obţinut o nouă victorie la clasa WRC2, după ce şi-a dominat rivalii cu autoritate. Polonezul, care a ameninţat la un moment dat cu retragerea din raliu din cauza faptului că piloţii WRC plecau la diferenţe de numai un minut pe probele speciale, a ajuns astfel la cea de-a doua victorie consecutivă în această clasă, după cea obţinută în Raliul Greciei.

RALIUL ITALIEI - CLASAMENT FINAL:

 1.  Sebastien Ogier     VW            3h22m57.9s
 2.  Thierry Neuville    M-Sport Ford    +1m16.8s
 3. 
Jari-Matti Latvala VW +1m48.0s 4. Dani Sordo Citroen +3m19.2s 5. Martin Prokop Czech Ford +8m34.1s 6. Elfyn Evans M-Sport Ford +11m51.8s 7. Michal Kosciuszko Lotos Ford +11m52.7s 8. Mads Ostberg M-Sport Ford +13m21.5s 9. Robert Kubica PH Citroen +16m47.6s* 10. Khalid Al Qassimi Citroen +17m19.9s Other WRC finishers: 13. PG Andersson AT Ford +24m38.8s * WRC 2 Retirements: Andreas Mikkelsen VW SS14 Mikko Hirvonen Citroen SS10 Evgeny Novikov M-Sport Ford SS2 Leading powerstage times: Pos Driver Team/Car Time/Gap 1. Sebastien Ogier VW 13m03.6s 2. Thierry Neuville M-Sport Ford +1.0s 3. Jari-Matti Latvala VW +4.5s 4. Mads Ostberg M-Sport Ford +30.8s 5. PG Andersson AT Ford +35.6s

Comentarii (2)

  • Lexmark
    @ Automarket
    Atat de obsedati sunteti sa promovati in toate felurile si prin toate mijloacele grupul VW incat ii schimbati si nationalitatea saracului Ogier...
    E francez domnilor, de cand s-a nascut, la fel de francez ca Citroen, ca Peugeot, ca Renault si chiar si ca Bugatti...
    Dar hai ca treaca merge ca e saracie peste tot si dc de la Porsche vin banii e de inteles insa faceti-o si voi mai cu perdea.
    PS: Mai era unul pe aici care o tot dedea cu "Neamtu e neamt!"...
    8 11
  • Manson
    @Lexmark Poti sa-mi explici si mie cum automarket promoveaza in toate felurile grupul VW.Ce face gelozia cu saracul taran roman batut in cap de soare
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru