Portugalia PS 2-4/18: Ogier şi Sordo luptă pentru primul loc

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.05.2010
Sebastien Ogier are un avans de numai 1.8 secunde în faţa lui Dani Sordo la capătul primelor patru probe speciale din Raliul Portugaliei.

Niciunul dintre piloţii de top ai Campionatului Mondial de Raliuri nu au reuşit să se impună în primele trei probe speciale de vineri din Raliul Portugaliei, Sebastien Loeb, Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala având dificultăţi pe traseu din cauza faptului că au plecat primii.

Astfel, lupta pentru supremaţie s-a dat intre Dani Sordo şi Sebastien Ogier, primul câştigând a doua probă specială, în timp ce al doilea s-a impus în PS3 şi PS4. Ogier s-a instalat astfel la conducerea clasamentului general, însă are un avans de numai 1.8 secunde în faţa pilotului Citroen Total.

Următoarele trei poziţii sunt ocupate în ordine de Hirvonen, Petter Solberg şi Sebastien Loeb, care sunt despărţiţi de numai 3 secunde, însă se afla la aproximativ 20 de secunde în spatele lui Ogier şi Sordo.

Revenit în raliul în care a suferit un grav accident în 2009, Latvala a abordat cu precauţie primele probe şi ocupa doar locul 6, la peste o jumătate de minute de lider.

Kimi Raikkonen încheie topul primilor 10 piloţi pentru Citroen Junior, în timp ce Ken Block ar putea rata prezenta în ultimele trei probe speciale ale zilei după ce a ieşit de pe traseu în PS4 şi şi-a avariat maşina.

Iată clasamentul primilor 10 piloţi la finalul PS4:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 41:30.2
 2  Dani Sordo
 Citroen Total
 1.8
 3  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 19.9
 4  Petter Solberg
 -  20.7
 5  Sebastien Loeb
 Citroen Total  23.0
 6  Jari Matti Latvala
 BP Ford  35.1
 7  Henning Solberg
 Stobart Ford
 46.1
 8  Matthew Wilson
 Stobart Ford  52.3
 9  Mads Ostberg
 Adapta  1:05.3
 10  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  1:48.5

 

Pe parcursul zilei de vineri se vor mai desfăşura alte 3 probe speciale, după ce piloţii vor reveni din parcul de service.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru