Portugalia, PS 5-7/18: Ogier îşi consolidează poziţia de lider

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.05.2010
Sebastien Ogier s-a distanţat la peste 26 de secunde în faţa lui Dani Sordo după primele 7 probe speciale din Raliul Portugaliei. Sebastien Loeb a urcat pe 3.

Ultimele trei probe speciale din cadrul zilei de vineri din Raliul Portugaliei au fost dominate fără drept de apel de Sebastien Ogier.

Aflat la volanul maşinii Citroen C4 WRC, francezul şi-a adjudecat victoria în 5 dintre cele 6 probe speciale ale zilei şi s-a distanţat în clasament la peste 26 de secunde în fata principalului său rival de astăzi, Dani Sordo. Şansele de a obţine prima victorie din carieră depind însă şi de modul în care Ogier va gestiona cele 6 probe de sâmbătă, când va pleca primul pe traseu.

Între timp, Sebastien Loeb a urcat pe poziţia a treia a clasamentului după un efort susţinut în PS7, însă este la peste 44 de secunde în urma liderului. Petter Solberg a mai coborât o poziţie, până pe locul 5, fiind devansat şi de pilotul de bază al celor de la BP Ford, Mikko Hirvonen.

Jari Matti Latvala, Henning Solberg, Matthew Wilson şi Mads Ostberg completează plutonul, în timp ce Kimi Raikkonen continuă să ocupe locul 10. Deşi iniţial s-a vehiculat că nu va lua startul în a doua parte a zilei din cauza unui accident, Ken Block a reuşit să revină pe traseu la volanului maşinii sale Ford Focus RS WRC.

Iată clasamentul complet în Raliul Portugaliei la finalul primelor 7 probe speciale:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 1:20:34.4
 2  Dani Sordo
 Citroen Total
 26.6
 3  Sebastien Loeb
 Citroen Total  44.8
 4  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 46.9
 5  Petter Solberg
 pilot privat
 49.9
 6  Jari Matti Latvala
 BP Ford  1:02.8
 7  Henning Solberg
 Stobart Ford
 1:20.7
 8  Matthew Wilson
 Stobart Ford  1:54.6
 9  Mads Ostberg
 Adapta S2000
 2:37.3
 10  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  3:18.1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru