PREVIEW Raliul Iordaniei: Lupta pentru titlu se muta in desert

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 31.03.2010
Iordania gazduieste a treia etapa din sezonul 2010 al Campionatul Mondial de Raliuri. Loeb si Hirvonen vor avea de infruntat desertul din Orientul Mijlociu pentru a-si mentine sansele in lupta pentru titlu.

Iordania revine in calendarul competitional al Campionatului Mondial de Raliuri dupa o absenta de doi ani provocata de sistemul rotatial al evenimentelor, urmand sa gazduiasca pentru a doua oara un eveniment in cea mai importanta competitie de raliuri din lume.

Pe langa traseul dificil care se anunta in Iordania, evenimentul de la finalul acestei saptamani va capata o atractie suplimentara prin faptul ca Sebastien Loeb si Mikko Hirvonen si-au impartit victoriile in acest debut de sezon.

DIFICULTATEA TRASEULUI

Raliul Iordaniei se va desfasura in preajma Marii Moarte, iar parcul de service si probele speciale vor avea loc pe o distanta maxima de 75 de km. Cu toate acestea, traseul este unul variat si include padurile din nordul capitalei Amman situate la o altitudine de 1000 de metri. Ulterior, pilotii vor cobori la 408 metri sub nivelul marii, cel mai scazut punct de pe Glob, atunci cand vor ajunge in Valea Iordanului.

O mare parte din probele speciale se vor desfasura in plin desert, iar acuratetea notitelor va fi cu atat mai importanta cu cat punctele de reper din aceste zone vor lipsi cu desavarsire.

Dexteritatea pilotilor si a copilotilor va fi astfel decisiva in stabilirea unui timp cat mai bun pe probele speciale din desert.

Traseul a suferit cateva modificari minore comparativ cu sezonul 2008, in urma ploilor abudente consemnate la inceputul acestui an. Traseul masoara acum aproape 350 de km, cu peste 6 km mai putin decat in urma cu doi ani.

LUPTA PENTRU TITLU

Sebastien Loeb si Mikko Hirvonen au confirmat ca sunt principalii candidati la titlul mondial si in acest sezon, dupa ce si-au impartit victoriile in primele doua etape. Daca Hirvonen a dominat autoritar Raliul Suediei, Loeb si-a luat revansa in Mexic, acolo unde rivalul sau a stat in umbra.

Pe de alta parte, Petter Solberg, campionul mondial din sezonul 2003, a lupta pentru victorie in prima parte a Raliului Mexicului si a incheiat pe locul 2, demonstrand ca poate obtine rezultate bune atunci cand are la dispozitie o masina suficient de puternica.

PROGRAM

Raliul Iordaniei va avea loc pe parcursul a trei zile, insa spre deosbire de programul obuisnuit acesta se va incheia sambata.

Shakedown-ul va avea loc miercuri pe un traseu cu lungimea de 2,3 km, iar primele 7 dintre cele 21 de probe speciale programate in cadrul evenimentului vor avea loc joi in intervalul orar 11:00-18:19.

Ziua de vineri programeaza alte 6 probe speciale intre 07:30-16:31, raliul finalizandu-se sambata cu ultimele 8 probe speciale din intervalul 07:30-15:30.

Comentarii (2)

  • Banuiesc ca Eurosport va transmite rezumatele etapelor. Stie cineva de la ce ora? Multumec!
    0 0
  • @LauCalin
    Eurosport nu mai transmite rezumate din WRC incepand din acest sezon, pentru ca Motors TVa preluat drepturile de transmisie pentru urmatorii trei ani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru