Prima zi a Raliului Iordaniei ar putea fi anulată

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.04.2011
Primele şase probe speciale din Raliul Iordaniei ar putea fi anulate din cauza problemelor întâmpinate de echipe la transportul echipamentelor pe mare.

Problemele cauzate de transportul echipamentelor de WRC pe mare din Grecia până în Israel s-au agravat în ultimele zile din cauza unor probleme la motoarele vaporului, motiv pentru care acesta va ajunge în portul Haifa din Israel marţi la ora locală 14:00.

Se anticipează că echipamentele vor fi transportate la parcul de service din Iordania până la sfârşitul zilei de miercuri, în condiţiile în care prima probă specială din cadrul raliului este programată în dimineaţa zilei de joi.

Întrucât echipele vor avea la dispoziţie mai puţin de 24 de ore pentru a-şi instala toate echipamentele, misiune care în Portugalia a necesitat nu mai puţin de 4 zile, nu este exclus ca cele şase probe speciale programate în prima zi a competiţiei să fie anulate. Acest lucru ar conduce la o posibilă reconfigurare a traseului, întrucât regulamentul FIA prevede că un raliu trebuie să aibă loc pe cel puţin 66% din distanţa stabilită iniţial, astfel că ar trebui adăugata cel puţin o probă specială suplimentară la programul zilei de vineri sau sâmbătă.

Întârzierile cauzate de transport au afectat deja ziua de recunoaştere, care ar fi trebuit să aibă loc în maşini de clasa N.

În schimb, piloţii utilizează maşini de serie 4x4 pentru traseul de recunoaştere şi un sistem de monitorizare folosit în Campionatul de Raliuri din Orientul Mijlociu. Vaporul care va ajunge în portul Haifa din Israel cuprinde toate echipamentele utilizate de echipele din WRC, cu excepţia maşinilor propriu-zise, care au ajuns deja în Iordania cu avionul. Totuşi, acestea nu pot fi utilizate fără echipamentele care nu au ajuns încă la destinaţie.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru