Prodrive nu mai gestionează echipa de uzină pentru Mini WRC

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.02.2012
Echipa de uzină a celor de la Mini WRC va fi gestionata de Motorsport Italia, în timp ce Prodrive va continua participarea în WRC ca echipa privată alături de Dani Sordo.

Constructorul german BMW a oferit luni seară primele informaţii oficiale cu privire la modul în care va fi gestionata echipa de uzină Mini în sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Astfel, germanii au confirmat despărţirea de Prodrive prin faptul că echipa de uzină va fi gestionată de Motorsport Italia, îşi va schimba numele în WRC Team Mini Portugal şi  îi va avea ca piloţi pe portughezul Armindo Araujo şi brazilianul Paolo Nobre.

De asemenea, Mini a confirmat că va participa în WRC cel puţin până în sezonul 2018, întrucât procedurile iniţiate pentru omologarea maşinii Mini WRC vor fi duse la bun sfârşit. BMW nu a menţionat nimic despre situaţia celor de la Prodrive, însă compania condusă de David Richards va continua participarea în WRC cu Mini WRC în calitate de echipa privată.

Astfel, Dani Sordo va continua să participe la toate etapele sezonului 2012 şi există şanse să poată puncta inclusiv în clasamentul constructorilor, în conformitate cu înţelegerea iniţială dintre Mini şi FIA.

"În Raliul Suediei nimeni nu va observa vreo diferenţă, echipa noastră Mini WRC rămâne aşa cum a fost stabilită.

Asta se poate schimba în timp, dar vom continua discuţiile cu FIA. Sordo va rămâne în echipă cu noi şi intenţia noastră este să concurăm cu el pentru restul sezonului", a declarat o sursă din cadrul Prodrive pentru publicaţia Autosport.

Via | BMW | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru