Raikkonen: "Am devenit un pilot mai bun după sezonul în WRC"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.01.2011
Kimi Raikkonen consideră că dificultatea de a concura în Campionatul Mondial de Raliuri în 2010 l-a transformat într-un pilot mai bun.

Kimi Raikkonen a părăsit Formula 1 la sfârşitul sezonului 2009 pentru a începe o carieră în Campionatul Mondial de Raliuri şi a terminat sezonul de debut pe locul 10 în clasamentul general.

Chiar dacă a obţinut sporadic câteva rezultate convingătoare, finlandezul a avut parte preponderent de un sezon dificil, marcat de mai multe accidente în urma unor greşeli personale. El susţine însă că tocmai aceste dificultăţi l-au transformat într-un pilot mai bun.

"Cu siguranţă m-am îmbunătăţit ca pilot în acest sezon. Raliurile sunt mult mai dificile decât Formula 1, cel puţin pentru mine. Dacă poţi pilota pe unele drumuri pe care le-am parcurs în acest an poţi pilota oriunde. Acest an a fost în bună măsură aşa cum mă aşteptam. Au fost lucruri bune şi lucruri proaste, iar în ansamblu a fost foarte dificil cu multe lucruri de învăţat. Într-un fel îmi aduce aminte de primii ani când am început să concurez în curse: a fost aceeaşi experienţă", a declarat el.

Raikkonen a fost interesat de o revenire în Formula 1 la Renault pentru sezonul 2011, însă înţelegerea a căzut ulterior, iar francezii au semnat în cele din urmă cu Vitaly Petrov.

Totuşi, campionul mondial din sezonul 2007 susţine că nu îi este dor de Formula 1.

"Bineineteles că m-am gândit (n.r - la revenirea în F1), pentru că te gândeşti la tot. Dar nu m-am gândit niciodată serios, pentru că nu mi-a fost dor deloc de Formula 1 în acest sezon. Înainte de startul sezonului m-am gândit că ar fi interesant să văd dacă mi-a lipsit, dar în realitate nu a fost aşa", a mai precizat el.

Viitorul lui Raikkonen în WRC nu este încă confirmat în mod oficial, însă presa internaţională a relatat recent ca finlandezul a ajuns la un acord pentru a concura pentru Citroen Junior şi în sezonul 2011.

Via | Autosport

Taguri: Raikkonen

Comentarii (1)

  • Si anul de debut in F1 la termnat tot pe locul 10 Sper ca Raikkonen sa isi demonstreze calitatile si sa faca performanta iar pe finalul carierei sa revina in F1
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru