Raikkonen anunţă programul de teste în WRC pentru 2010

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.06.2010
Kimi Raikkonen va beneficia de un program intensiv de 10 zile de teste pentru a căpăta mai multă experienţă în Campionatul Mondial de Raliuri.

Citroen Junior a anunţat miercuri programul de evaluare pe care îl va avea Kimi Raikkonen până la sfârşitul acestui sezon, scopul final fiind ca finlandezul să se acomodeze cât mai bine în Campionatul Mondial de Raliuri.

Fostul campion mondial al Formulei 1 şi-a îmbunătăţit constant performantele în WRC şi a terminat pe locul 5 Raliul Turciei, însă nu a putut obţine mai mult de locul 10 în Raliul Portugaliei de la sfârşitul săptămânii trecute.

"Avem mai multe zile de teste plănuite pentru ultima parte a sezonului. Avem Raliul Lanterna în Italia, unde Raikkonen va fi pentru prima oară pe asfalt. Iar apoi avem un nou test pe pietriş. Probabil vom avea 10 zile de teste înainte de finalul sezonului. Are două zile de teste înainte de Raliul Finlandei, o zi şi jumătate înainte de Raliul Germaniei şi două zile înainte de Raliul Marii Britanii, două zile înainte de Raliul Franţei, una sau două înainte de Catalunya. Sunt multe teste şi asta îl va ajuta cu siguranţă", a declarat Benoit Nogier, managerul echipei Citroen Junior.

Următoarele patru etape de WRC vor avea loc pe asfalt, iar Raikkonen va fi avantajat de faptul că are experienţă pe această suprafaţă din Formula 1.

Chiar şi în aceste condiţii, Nogier a avertizat că aşteptările din partea finlandezului nu trebuie să fie foarte ridicate, întrucât diferenţele dintre maşinile de Formula 1 şi WRC sunt foarte mari. "Stim ca, dacă am putea compara Formula 1 cu o maşină de raliuri, asfaltul ar fi mai apropiat, dar raliurile sunt foarte diferite, aşa că este dificil de spus", a adăugat el.

Programul intensiv de teste din a doua jumătate a acestui an ar putea sugera ca Raikkonen intenţionează să concureze în Campionatul Mondial de Raliuri şi în sezonul viitor, în detrimentul unei reveniri în Formula 1.

Via | Citroen Junior

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru