Raikkonen, increzator inaintea Raliului Mexicului

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.02.2010
Kimi Raikkonen este optimist ca se va descurca onorabil in Raliul Mexicului, in ciuda faptului ca durerile de spate l-au impiedicat sa testeze pe pietris.

Kimi Raikkonen a debutat in Campionatul Mondial de Raliuri intr-o etapa desfasurata integral pe zapada si gheata in Suedia, motiv pentru care nu are inca exprienta pe pietris la volanul masinii Citroen C4 WRC.

Finlandezul a intentionat sa efectueze mai multe sesiuni de teste inainte de plecarea spre Mexic, insa o durere de spate l-a tinut departe de volan, iar pilotul afirma ca a preferat sa nu riste inutil o agravare a accidentarii.

"Planul meu initial a fost sa iau parte la o sesiune de teste pe pietris pentru a cunoaste mai bine C4 WRC pe o suprafata noua pentru mine, dar din pacate m-a durut spatele. Am urmat un tratament, dar am preferat sa ma odihnesc inainte sa plec in Mexic. Bineinteles ca mi-ar fi placut sa testez inainte de plecare, dar a fost important sa ma recuperez pentru a incepe al doilea raliu in cea mai buna forma", a declarat pilotul echipei Citroen Junior.

Chiar daca nu a fost capabil sa testeze pe pietris, Raikkonen anticipeaza ca aceasta suprafata va fi mai usor de gestionat decat zapada, inttrucat nivelul de aderenta al masinii sale va fi mai ridicat.

"Impresia mea este ca pilotajul pe pietris ar trebui sa fie putin mai usor pentru noi.

S-au cel putin asta mi-a spus Marcus Gronholm. Banuiesc ca voi gasi un nivel de aderenta mai consistent pe pietris, dar pentru moment inca duc lipsa de experienta. Trebuie sa parcurg mai multi kilometri pentru a ma obisnui cu raliurile in general si cu Citroen C4 WRC in particular", a adaugat el.

Raliul Mexicului se va desfasura in perioada 5-7 martie.

Via | Citroen Junior

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru