Raikkonen îşi analizează primul sezon în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 30.11.2010
Kimi Raikkonen este mulţumit de parcursul general din sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri, însă nu ştie încă dacă va rămâne în competiţie şi anul viitor.

La două săptămâni după încheierea sezonului 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri, Kimi Raikkonen a tras linie şi şi-a analizat parcursul, presărat, din punctul său de vedere, cu elemente pozitive şi negative.

Deşi admite că a avut parte de momente dificile, finlandezul susţine că s-a bucurat să facă parte din elita piloţilor de raliuri.

"A fost un an greu. A fost o mare provocare pentru un debutant ca mine să învăţ maşina de WRC şi 11 raliuri complet noi. Dar a fost şi distractiv. Mi-a plăcut foarte mult noua experienţă, dar a fost la fel de dificil pe cât mă aşteptam. Au fost momente bune şi momente proaste, dar aşa decurg lucrurile în sporturile cu motor. Evident, unii oameni aşteptau miracole din partea noastră după primele raliuri, dar nu a existat niciun motiv pentru care să fi aşteptat mai mult de la mine în acest sezon de debut", a declarat fostul campion mondial al Formulei 1 pe site-ul său oficial.

Deşi o parte dintre raliuri au avut loc pe asfalt, iar experienţa din Formula 1 ar fi trebuit să-l ajute să obţină rezultate mai bune, Raikkonen susţine că diferenţa faţă de asfaltul din Marele Circ este una foarte mare.

"Evident, sezonul mi-a oferit multe tipuri de drumuri.

Asfaltul nu înseamnă asfaltul din Formula 1, totul timpul este semi-asfalt, pentru că sunt multe pietrişuri de drum. Comparativ cu circuitele clasice, singurele suprafeţe de asfalt real au fost scurtele probe speciale din oraşe", a mai precizat el.

Pentru sezonul următor, Raikkonen continuă negocierile cu Citroen, însă se află şi în atenţia celor de la Mini sau Monster. Finlandezul evită însă să dea amănunte despre situaţia discuţiilor. "Pentru anul viitor continuăm să vorbim cu oamenii. Când vom avea ceva semnat vă vom spune", a mai precizat el.

Via | Kimi Raikkonen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru