Raikkonen şi-ar putea încheia prematur cariera de pilot

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 04.01.2011
Kimi Raikkonen ar putea decide să renunţe la cariera de pilot în urmă decesului suferit de tatăl său la sfârşitul anului trecut.

Publicaţia britanică Autosport a dezvăluit la sfârşitul anului trecut că Kimi Raikkonen a ajuns la un acord pentru a concura pentru Citroen Junior şi în sezonul următor al Campionatului Mondial de Raliuri, un anunţ oficial urmând să fie făcut la începutul lunii ianuarie.

Cu toate acestea, planurile pilotului finlandez s-au schimbat brusc după ce tatăl său, Matti Raikkonen, care l-a sprijinit pe tot parcursul carierei sale în sporturile cu motor, a încetat din viaţă în apropierea Crăciunului.

Kaj Lindstrom, copilotul lui Raikkonen în WRC, a confirmat că finlandezul ar putea lua decizia radicală de a renunţa complet la activitatea competiţională în urmă acestui eveniment nefericit. "De la moartea lui Matti Raikkonen, toate planurile lui Kimi Raikkonen sunt în aer. Să sperăm că rămâne în raliuri. Şansele de a avea succes sunt mult mai bune în al doilea sezon decât în primul, pentru că nu trebuie să înveţi tot timpul tot felul de lucruri", a declarat Lindstrom pentru publicaţia finlandeză  Iltalehti.

Campion mondial al Formulei 1 în sezonul 2007, Raikkonen a părăsit Marele Circ în 2009 pentru a concura în Campionatul Mondial de Raliuri, însă participarea sa în competiţie în 2011 este condiţionată de atragerea de fonduri de la sponsori.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • articol
    Nu stiu cat la suta este adevarat din acest zvon intrucat declaratia facuta de Kimi in care spune ca anul in WRC l-a facut un pilot mai bun,a fost publicata in urma acstor zvonuri conform carora toate planurile au fost date peste cap. Sa vedem ce va fii pana la urma,dar sper ca Kimi sa fie la Citroen Junior si anul viitor chiar daca moartea celui care a stat la baza carierei sale de pilot,a fost o lovitura grea pentru Iceman...
    8 8
  • exact cum spuneam :)
    Manager confirms to MTV3: Kimi's career will continue

    Räikkönen got some sad news during Christmas when his Matti-dad suddenly died after an illness-attack. According to rumours Kimi put all negotiations in ice and even started to consider stopping his career.

    - There has been a lot of talk about it and of course he is sad over his father passing away which is normal. Yet talks about him keeping a break are pure speculation, Robertson told.

    Robertson told that he is still negotiating with several quarters. According to some rumours the deal with Citroen might be announced soon.

    - I'm pretty sure that Kimi is still in motorsporting, Robertson assured.

    The manager didn't want to comment if Räikkönen could possibly drive in some other serie than WRC.

    - Kimi is a WDC in F1 so of course Kimi has had other options too. However at this moment we don't have anything to announce, Robertson emphasised.

    There might be some news concerning Räikkönen's future to be expected soon.

    - We are now in January so I don't think it takes much longer anymore, Robertson promised.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru