Raliul Germaniei, PS 11-14/19: Hirvonen a abandonat

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 21.08.2010
Mikko Hirvonen a abandonat în Raliul Germaniei, în timp ce Citroen a instituit deja ordine de echipă pentru ca Sebastien Loeb să câştige etapa.

Aflat la adăpostul unui avans liniştitor în fata rivalilor de la Ford după primele 10 probe speciale, Sebastien Loeb a abordat cu precauţie ultimele patru probe ale zilei de sâmbătă.

Francezul nu a mai obţinut nicio victorie, acestea fiind trecute în dreptul coechipierului său Dani Sordo (PS 12 şi PS 13) şi a lui Petter Solberg (PS 11 şi PS 14).

Chiar dacă în ansamblu a avut o evoluţie mai bună decât Loeb, Sordo a dezvăluit că a primit ordin din partea echipei Citroen WRC să nu lupte pentru victorie cu Loeb. Astfel, francezul are victoria asigurată în Raliul Germaniei în cazul în care nu va comite o greşeală şi nu va fi lovit de probleme tehnice, întrucât ceilalţi piloţi se află la peste două minute în urma sa.

Sebastien Ogier se menţine pe locul trei şi şi-a mărit avansul fată de Jari Matti Latvala la peste 16 secunde, în timp ce Mikko Hirvonen a completat parcursul mediocru al celor de la BP Ford. Finlandezul a abandonat în PS 13 în urma unorprobleme la transmisie şi, în cazul în care Loeb va câştiga raliul, nu va mai avea nici măcar şanse matematice la titlul mondial.

Un alt abandon a fost consemnat în PS 14, desfăşurată la Panzerplatte pe o distanţă de 48 km, victima fiind de data aceasta Francois Duval.  Cele două retrageri din competiţie l-au propulsat pe Petter Solberg pe locul cinci, în timp ce Kimi Raikkonen a urcat pe locul şase după ce l-a devansat pe Matthew Wilson. Cascadorul american Ken Block se menţine la rândul său în raliu şi ocupa în prezent locul opt, la peste cinci minute în spatele lui Wilson.

Iată clasamentul piloţilor din clasa WRC după PS14:

Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 3:05:21.6
 2  Dani Sordo
 Citroen WRC  35.7
 3  Sebastien Ogier
 Citroen Junior  2:07.1
 4  Jari Matti Latvala  BP Ford
 2:23.7
 5  Petter Solberg  pilot privat  5:16.0
 6  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  7:24.4
 7  Matthew Wilson  Stobart Ford
 7:43.9
 8  Ken Block
 Stobart Ford  12:27.4

 

Ultimele cinci probe speciale vor avea loc pe parcursul zilei de duminică.

Comentarii (2)

  • dragos
    abandon
    Hirvonen a abandonat cu probleme la transmisie nicidecum din cauza unui accident...
    2 0
  • @dragos
    Asa am citit si eu... Go Kimi in continuare ! :)
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru