Raliul Spaniei, Shakedown: Loeb începe în forţă

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.10.2010
Sebastien Loeb a stabilit cel mai bun timp în Shakedown-ul contând pentru Raliul Spaniei, după ce i-a devansat pe Petter Solberg şi Jari Matti Latvala.

Raliul Spaniei a demarat în această dimineaţă în apropierea parcului de service de la Salou cu tradiţionalul Shakedown menit să-i pregătească pe piloţi pentru provocările din acest weekend.

Desfăşurat pe un traseu de 3 km, dintre care 2 km de asfalt şi 1 km de macadam, evenimentul a fost câştigat de Sebastien Loeb, septuplul campion mondial fiind cronometrat cu 2:08.6. Francezul a fost urmat la numai 1.1 secunde de Petter Solberg, aflat de asemenea la volanul unui Citroen C4 WRC, în timp ce Ford şi-a adjudecat următoarele două poziţii prin Jari Matti Latvala şi Mikko Hirvonen.

Aflat în faţa propriilor suporteri pe care speră să-i încânte cu prima sa victorie în WRC, Dani Sordo a terminat pe locul 5 în faţa lui Federico Villagra şi Matthew Wilson, în timp ce Sebastien Ogier a terminat pe locul 8. Top 10 a fost completat de Ken Block, cascadorul american facându-şi apariţia la volanul unui Ford Focus RS WRC. Kimi Raikkonen a abandonat Shakedown-ul din cauza unui accident în prima parte a zilei şi va rata prezenta în Raliul Spaniei.

Iată clasamentul complet al Shakedown-ului contând pentru Raliul Spaniei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp
 1  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 2:08.6
 2  Petter Solberg
 pilot privat
 2:09.7
 3  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 2:09.8
 4  Mikko Hirvonen
 BP Ford  2:09.9
 5  Dani Sordo
 Citroen WRC  2:10.1
 6  Federico Villagra
 Adapta
 2:11.2
 7  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 2:11.7
 8  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 2:12.1
 9  Turan  clasa S2000
 2:14.3
 10  Ken Block
 Monster WRT
 2:14.5
 11  Khalid Al Qassimi
 Stobart Ford  2:15.5

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru