Saab este aproape de o revenire în WRC

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 06.08.2010
Surse interne Saab citate de Autocar susţin că marca suedeză îşi pregăteşte revenirea în Campionatul Mondial de Raliuri.

Surse din interiorul Saab susţin faptul că producătorul suedez proaspăt cumpărat de Spyker va reintra în WRC în 2014. Modelul pe care Saab îl va pune la dispoziţia echipelor interesante va fi o versiune WRC a viitorului model 92, care în varianta de serie va fi un reprezentant al segmentului citadin premium.

Conform primelor informaţii, oficialii Saab/Spyker au avut deja o serie de întrevederi cu reprezentanţii FIA, urmând ca discuţiile să continue pe baza unui plan bine stabilit în cursul Raliului Franţei, care va avea loc în luna octombrie. "Prima întâlnire a avut deja loc şi există foarte mult entuziasm din toate părţile. La fel ca Mini, Saab are o istorie bogată în WRC, iar întoarcerea mărcii în motorsport este cât se poate de logică", susţine o sursă din interiorul Saab citată de britanicii de la Autocar.

Zvonurile legate de reîntoarcerea Saab în WRC vin la doar o săptămână după ce Mini, un alt nume mare al istoriei raliurilor, şi-a anunţat revenirea prin modelul Countryman.

În cazul în care viitorul Saab 92 va intra într-adevăr în WRC, este foarte probabil ca acest model să beneficieze de aceeaşi unitate turbo de 1.6 litri pe care  va avea sub capotă şi versiunea WRC a lui Mini Countryman.

via | Autocar

Comentarii (4)

  • m-as bucura mult sa fie asa...dar saab lasa impresia ca este intr-o situatie financiara f buna!!! isi permit oare sa bage bani in dezvoltarea noilor modele, in publicitate, in sport etc?...
    7 0
  • @dany
    Ma bucur si eu foarte mult pentru saab...eu cred ca investitia unei marci in WRC este cea mai buna publicitate disponibila, daca stii sa profiti de ea...cel mai bun exemplu: Subaru.
    4 0
  • WRC
    Trebuie sa aiba cei de la Citroen si Ford niste "parteneri de antrenament", ca doar nu or sa alerge de unii singuri!!
    Sa fim foarte seriosi, la ora actuala Saab, Mini, Opel nu reprezinta adversari seriosi si cred ca nici in viitorul apropiat, in acest sport experienta conteaza mult mai mult decat in alte sporturi cu motor, iar in WRC Ford, PSA, Toyota sau Subaru (nu vreau sa-i uit pe cei de la Lancia, Audi si alti).
    3 0
  • WRC...continuare
    ...sunt cei care "dau ora exacta".
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru