Solberg: "Ogier este un viitor campion mondial"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.09.2010
Petter Solberg consideră că Sebastien Ogier are toate calităţile necesare pentru a deveni campion mondial în viitor, cu condiţia "să rămână cu picioarele pe pământ".

Petter Solberg a fost foarte aproape de a obţine duminică prima victorie în Campionatul Mondial de Raliuri după o pauză de cinci ani, în urma prestaţiei sale din Raliul Japoniei.

Totuşi, o penalizare de 10 secunde pentru anticiparea startului unei probe speciale a contribuit la revenirea lui Sebastien Ogier, care a obţinut astfel a doua victorie în WRC, după cea din Portugalia din primăvara acestui an.

Prestaţia tânărului pilot al echipei Citroen WRC îl determină pe Solberg să-l vadă pe Ogier drept un viitor campion mondial, cu condiţia ca francezul să rămână cu picioarele pe pământ.

"Ogier a făcut un raliu foarte, foarte bun. Nu a fost nimic senzaţional, dar are mult talent şi sunt puţini cei care sunt atât de buni, iar aceştia apar rar. Atât timp cât rămâne cu picioarele pe pământ şi are respect pentru ceilalţi piloţi va fi foarte bun în viitor. Cu siguranţă va fi campion mondial. Dar trebuie să continue în această direcţie", a declarat norvegianul în vârstă de 36 de ani.

Ogier a început acest sezon la Citroen Junior, însă în urma victoriei din Portugalia a fost promovat la echipa de uzina pentru ultimele trei raliuri pe macadam.

Francezul a semnat deja un contract şi pentru 2011, urmând astfel să-l înlocuiască pe ineficientul Dani Sordo, care nu a obţinut nicio victorie în WRC până în prezent.

Via | MaxRally

Comentarii (1)

  • GG Solberg
    Super finut si super pilot este Solberg il apreciez inca de cand era la Ford......nu ca Loeb care ar fi zis'' ca il enerveaza si ii trebuiesc ordine de echipa sa castige''
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru