Toyota confirmă interesul pentru revenirea în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.03.2012
Toyota a confirmat că analizează posibilitatea de a reveni în Campionatul Mondial de Raliuri, însă acest lucru se va petrece doar pe termen mediu şi lung.

Citroen şi Ford ar putea avea un nou rival în Campionatul Mondial de Raliuri, după ce Toyota a confirmat în această săptămână că pregăteşte o revenire în competiţie în viitorul mediu şi îndepărtat.

Constructorul japonez a testat recent pentru prima oară un motor turbo de 1.6 litri similar cu cel utilizat în WRC şi îşi propune să-l instaleze pe un model Yaris din clasa S2000. Acesta este doar primul pas pentru o revenire în competiţie la un moment dat, însă deocamdată japonezii îşi vor concentra întreaga atenţie spre Campionatul Mondial de Anduranţă.

"Pe termen scurt ne concentrăm pe proiectul din Campionatul Mondial de Anduranţă. Dar pe termen mediu şi lung există logică pentru WRC. Am mai fost acolo, dar nu aş spune că Toyota se îndreaptă spre campionatul mondial", a declarat un purtător de cuvânt al Toyota pentru publicaţia Autosport.

Toyota a câştigat patru titluri mondiale la piloţi şi alte trei titluri mondiale la constructori în WRC, însă începând din 2002 a ales să concureze în Formula 1, competiţie pe care a părăsit-o la sfârşitul sezonului 2009 fără să câştige nici măcar o cursă în ciuda investiţiilor masive.

Via | Autosport

Taguri: Toyota, WRC, raliuri

Comentarii (1)

  • florin8
    M-as bucura daca ar reveni Toyota in WRC,si de asemenea mi-as dori sa va vad si alte mari companii alaturandu-se acestui sport.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru