Un producător chinez va furniza pneuri în WRC în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.09.2010
Producătorul chinez Dmack va furniza pneuri pentru piloţii privaţi în ediţia 2011 a Campionatului Mondial de Raliuri.

La numai câteva minute după ce Michelin a confirmat că va furniza pneuri în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul următor, un anunţ similar a fost făcut de producătorul chinez de cauciucuri Dmack.

Acesta va oferi cauciucuri pentru piloţii privaţi înscrişi în competiţie care vor fi construite la fabrica din localitatea chinezească Dongying. Oficialii din ţara asiatică au catalogat noul contract drept o "oportunitate de aur" pentru dezvoltarea companiei, care îşi croieşte astfel drum în cea mai importantă competiţie de raliuri din lume.

"Aceasta este o oportunitate de aur pentru Dmack Tyres, să intre pe piaţa Campionatului Mondial de Raliuri, care oferă provocări supreme şi o excelentă expunere a brandului. Am studiat noul regulament al FIA pentru pneurile sezonului 2011 şi am decis să facem o propunere", a declarat Dick Cormack, directorul de motorsport al Dmack.

În plus, chinezii au anunţat un amplu program de teste pentru noile cauciucuri, care vor fi evaluate de Mark Higgins, un pilot britanic care concurează din 1990 în Campionatul Britanic de Raliuri.

"Testele pentru pneurile de WRC au loc la centrul nostru de dezvoltare din China şi cad în mâna pilotului nostru de teste, Mark Higgins.

În calitate de prim producător chinez de pneuri care intra în WRC, vedem oportunitatea de a duce brandurile Dmack şi Yongtai la un cu totul alt nivel", a adăugat el.

Pneurile pentru echipele de uzină vor fi oferite în sezonul 2011 de Michelin. Pirelli, actualul furnizor de cauciucuri, a decis să se retragă din competiţie la sfârşitul acestui sezon.

Via | Dmack

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru