Bottas: "Speculaţiile despre Ferrari au afectat relaţia cu Williams"

de Daniel Popescu
Vineri, 21.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas susţine că speculaţiile potrivit cărora a fost ofertat de Ferrari pentru sezonul 2016 au afectat relaţia sa cu Williams. Finlandezul afirmă că nu ştie unde va concura anul viitor.

Cu siguranţă speculaţiile nu mi-au făcut niciun bine mie şi relaţiei mele cu echipa.

Valtteri Bottas
Pilot Williams
Ferrari a dezvăluit miercuri seară că i-a prelungit contractul lui Kimi Raikkonen pentru sezonul 2016, în ciuda numeroaselor speculaţii anterioare care îl creditau cu mari şanse pe Valtteri Bottas să obţină acest post.

Finlandezul afirmă că toate aceste discuţii anterioare i-au afectat relaţia cu cei de la Williams, iar în prezent nu ştie dacă va rămâne la echipa britanică şi în sezonul următor.

"Cu siguranţă (n.r - speculaţiile) nu mi-au făcut niciun bine mie şi relaţiei mele cu echipa. Nimic nu s-a schimbat pentru mine de la ştirea de miercuri. Da, am un contract pentru acest an, dar încă discutăm pentru anul viitor, aşa că nu există nicio confirmare. Sincer să fiu, nu ştiu (n.r - unde voi concura anul viitor). Ar trebui să o întrebaţi pe (şefa-adjunct) Claire Williams", a declarat el.

Esential 14 milioane de euro a solicitat Ferrari pentru eliberarea lui Valtteri Bottas
Potrivit publicaţiei britanice Daily Telegraph, Williams a solicitat 14 milioane de euro pentru a-i permite lui Bottas să plece la Ferrari, în condiţiile în care echipa are opţiune de prelungire a acordului pentru finlandez.
Scuderia a considerat însă că suma este prea mare pentru un pilot care a avut mai degrabă un sezon neconvingător.

Grosjean şi Perez susţin că au negociat cu Ferrari

Între timp, Romain Grosjean a sugerat că a purtat o serie de negocieri cu Ferrari, întrucât îşi doreşte să ajungă la o echipă care să-i permită să câştige curse. "Ca pilot, să concurezi în roşu este ceva special. Paddock-ul este mic, aşa că vorbeşti întotdeauna. Garajul lor nu este prea departe", a precizat francezul.

La rândul său, Perez susţine că în 2012 a fost aproape de un acord cu Ferrari pentru sezonul 2014, însă în cele din urmă a acceptat o ofertă de la McLaren pentru 2013. La vremea respectivă, actualul pilot Force India era membru în Academia Ferrari. "Stefano Domenicali (n.r - fostul şef Ferrari) mi-a spus să începem negocierile pentru 2014, aşa că în 2013 trebuia să rămân la Sauber încă un an înainte de a merge la Ferrari. Dar apoi a apărut oportunitatea McLaren", a explicat el.

Via BBC Sport, Daily Telegraph, SkySports, GPUpdate

Comentarii (1)

  • Parerea mea e ca Bottas va ramane in cele din urma la Williams.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru