Caterham avertizează că se va retrage din Formula 1 dacă nu câştigă puncte în 2014

de Daniel Popescu
Marti, 21.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham se va retrage din Formula 1 în cazul în care nu câştiga niciun punct în sezonul 2014, potrivit proprietarului Tony Fernades.

Esential 2010 este sezonul in care a debutat Caterham in Formula 1
este numarul punctelor obtinute de Caterham in cei patru ani de prezenta in Formula 1
Caterham a debutat în Formula 1 în sezonul 2010 sub numele de Lotus Racing cu speranţa că va ajunge în plutonul de mijloc în primii trei ani de existenţă. Rezultatele au întârziat însă să apară, iar echipa britanică deţinută de omul de afaceri malaysian nu a reuşit să câştige puncte nici până la sfârşitul sezonului 2013.

În contextul în care britanicii luptă doar cu Marussia pentru un neonorant loc 10 în clasamentul constructorilor, Fernandes a anunţat că se va retrage din Formula 1 în cazul în care Caterham nu va câştiga puncte nici în 2014.

"Dacă suntem în spate, nu cred că are rost să continuăm. Dacă după cinci ani nu câştigăm niciun punct, există o limită pentru răbdarea şi banii tuturor", a declarat el citat de agenţia de presă Reuters.

Dacă suntem în spate, nu cred că are rost să continuăm.

Tony Fernandes
Proprietar Caterham
Ulterior, Fernandes a precizat însă că nu este vorba despre un ultimatum, întrucât este convins că echipa va înregistra progrese semnificative în acest an.

"Spun aceste lucruri cu încrederea că putem furniza rezultate, altfel nu aş mai fi aici.

Dar în acelaşi timp spun adevărul că, dacă nu reuşim... nu cred că cineva se aşteaptă să continuăm dacă vom continua să fim ultimii. Dar suntem destul de încrezători că vom obţine progrese", a adăugat el.

Caterham va aborda sezonul 2014 cu o linie complet nouă de piloţi alcătuită din japonezul Kamui Kobayashi şi debutantul suedez Marcus Ericsson.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • Mai bine se retrag de acum, mai economisesc si ei niste banuti...
    8 3
  • daci76
    Si uite asa vor ramane doar zece echipe.
    2 0
  • Avertizeaza?.... Pe cine avertizeaza? Pe sine? Pe restul echipelor sa-si provoace intentionat pene de cauciucuri, benzina, etc. sa poata urca si eu pe un amarat de loc 10?
    Avertizeaza.... pff!!!
    1 0
  • Succes Caterham!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru