Caterham va folosi tunelul de vânt deţinut de Toyota la Koln

de Daniel Popescu
Joi, 23.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham a dezvăluit că începând din acest sezon va folosi tunelul de vânt deţinut de constructorul auto Toyota în localitatea germană Koln.

Esential 60% este scara tunelului de vant detinut de Toyota la Koln
50% este scara tunelului de vant pe care l-a utilizat Caterham pana in sezonul 2013
Caterham este determinată să înregistreze progrese în 2014, iar unul dintre elementele esenţiale va fi dezvoltarea monopostului pe parcursul sezonului.

În contextul în care testele din timpul sezonului sunt limitate la numai patru sesiuni de câte două zile, tunelul de vânt reprezintă unul dintre cele mai utilizate instrumente în acest scop. În acest sens, Caterham a anunţat că în acest sezon va utiliza tunelul de vânt pe care constructorul auto Toyota îl deţine la Koln şi va renunţa astfel la facilitatea proprie din Marea Britanie.

"Facilitatea deţinută de Toyota ne permite să folosim monoposturi la scara 60%, mai mare decât scara de 50% pe care o foloseam până acum, iar asta are beneficii pentru acurateţea datelor generate în tunelul de vânt.

Dacă adăugăm la asta şi parteneriatele noastre cu Dell şi Intel putem spune că departamentul de design are o infrastructură IT şi un tunel de vânt la egalitate cu orice altă echipă din Formula 1", a declarat Cyril Abiteboul, şeful Caterham.

Tunelul de vânt de la Koln a fost utilizat în sezonul precedent de Ferrari, pe parcursul perioadei în care instrumentul propriu de la Maranello s-a aflat într-o perioadă de reparaţii.

Caterham a avertizat în această săptămână ca se va retrage din Formula 1 dacă nu câştiga niciun punct în sezonul 2014.

▶ Tehnologia Formulei 1: tunelul de vânt, o armă pentru dezvoltarea unui monopost

Via Formula1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru