Circuitul de la Soci a primit licenţa pentru a găzdui Marele Premiu al Rusiei

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a dezvăluit că circuitul de la Soci a fost finalizat cu două luni înainte de termen şi va primi licenţa pentru a găzdui Marele Premiu al Rusiei programat iin luna octombrie.

FIA a efectuat recent o inspecţie tehnică pe circuitul de la Soci construit în localitatea care a găzduit şi Jocurile Olimpice de Iarnă de la începutul acestui an.

Delegia condusă de directorul de curse Charlie Whiting a descoperit că circuitul a fost deja finalizat cu două luni înainte de termenul prevăzut în contract, astfel că acesta va primi licenţa pentru găzduirea Marelui Premiu al Rusiei.

"Circuitul este într-o condiţie foarte bună şi va primi licenţa. Totul s-a făcut conform planurilor. Bordurile sunt foarte bune, totul este într-o condiţie foarte bună. Totul a fost făcut la cele mai înalte standarde şi sunt extrem de mulţumit. Pot spune fără ezitare că circuitul este gata cu 60 de zile în avans, ceea ce se întâmpla foarte rar", a declarat Whiting.

Urmareste Automarket
Ediţia inaugurală a Marelui Premiu al Rusiei este programată pentru 12 octombrie, însă situaţia politică din Ucraina a generat numeroase controverse cu privire la desfăşurarea acesteia.
Echipele susţin că sunt nevoite să concureze pentru a respecta contractele cu Bernie Ecclestone, astfel că FIA este singurul for care poate anula cursa. Mai mulţi parlamentari britanici consideră că etapă ar trebui anulate în contextul violenţei care continuă în partea de est a Ucrainei, dar şi ca urmare a numeroaselor sancţiuni dictate de Uniunea Europeană.

Tensiunile dintre Rusia şi Occident ar putea afecta chiar şi constructorii auto din Formula 1. Presa locală susţine că Rusia analizează posibilitatea de a interzice importurile de maşini din Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Via Formula1

Comentarii (18)

  • era si timpul!
    2 0
  • Desi sunt mort fara Formula1, consider ca nu ar trebui sa concureze in Rusia, cel putin nu anul acesta. Mai presus de bani si de invartelile lui Eclestone trebuie sa stea principiile morale si consecventa in atitudine. Domnul Putin este o personalitate meschina si cinica. Calca totul in picioare pentru a mentine intacta sfera de influenta Rusiei in zona Marii Negre. Obama, Merkel, Cameron nu inteleg faptul ca singura modalitatea de abordare a unui autocrat de factura sovietica este razboiului, daca nu unul cald cum a incercat Hitler, macar unul rece, de ingradire si minare din interior cum a reusit Ronald Reagan. Cu Imperiul Rus, fie el tarist, sovietic sau putinist, nu merge democratia si colaborarea. Trebuie sa urmaresti doar sa il incercuiesti si sa il sufoci daca nu realitatea contemporana si arsenalul atomic nu mai iti permite sa il ataci frontal. Sa scada pretul petrolului, sa aplice sanctiuni dure chiar daca Europa pierde un litru de sange, Rusia sa piarda tot sangele din economie. Acest stat anacronic si autocrat trebuie distrusssssssssssssssssssssssssssssss. O sa avem probleme cu gazul, dar cand zeci de miliarde de capital strain se va evapora din economia rusa sau le va fi restrictionat accesul la orice forma de colaborare tehnologica civila sau militara cu Occidentul atunci Rusia fa vi ca un mielusel cuminte, iar rubla va incerca sa se deprecieze haotic sa il vad atunci pe domnul Putin. Le vor trebui ani de zile si investitii de zeci de miliarde pentru a putea sa isi redirectioneze tot gazul care il consuma Occidentul spre China. Nu au nici acei bani rusii si nici timpul.
    Daca U.E si SUA impun sanctiuni, cu siguranta nici F1 nu are ce cauta in Rusia. Sper ca Comisia Europeana si Parlementul European pot efectua suficienta presiune indirecta asupra FIFA si UEFA sa le fie luat mondialul.
    Va fi greu inca o luna fara F1 in toamna daca nu se tine in Rusia, dar mai presus de asta trebuie sa primeze sanctiunile si presiunile asupra unui stat care in secolul XXI se comporta inca ca la final de secol XIX.
    12 15
  • * Ma refer sa le fie luat mondialul din 2018 gazduit in Noua Uniune Sovietica.
    9 11
  • @Mircea

    1. Acesta este un forum de sport, ajungea Sa zici ca nu gasesti oportun organizarea marelui premiu in conditiile politice curente
    2. Pana in Octomobrie se pot schimba multe,de ex se poate Sa se incheie conflictul sau se Mai poate anula cursa
    3. Ce te face Sa crezi ca cineva II interesat de ideile tale despre Rusia si posibilele rezolvari economoice si/sau militare ...

    data viitoare stick to the subject
    in rest numai bine, bafta tie si Lui McLaren
    dar numai do Ferrari :):):)

    Forza rossa!
    7 2
  • Laurentiu Mihut
    @Mclaren_Mircea_1984 ramai la F1 unde esti varza dar macar te straduiesti. Lasa politica si istoria pe seama altora, asta ca sa nu fii penibil de tot.
    7 4
  • Laurentiu Mihut
    P.S intr-o anecdotica locala, daca "previziunile" tale politice se vor "indeplini" la fel ca cele din F1 o sa fie vai de noi, europenii.
    5 2
  • Foarte bine.E in circuit foarte bun si nu vad dc nu s-ar desfasura marele premiu in rusia deoarece problemele de acolo nu au cum sa afecteze cursa
    5 2
  • de acord cu tine. trebuie inchisi usor in carapacea lor pana se vor sufoca si atunci se vor ucide intre ei si vom scapa de unii Sovietici Supremi
    4 3
  • Bai, fratilor, nu-l mai lasati pe Mircea sa se uite la Antena 3 sau B1TV, ca uitati ce poezii are in el ca o fetita abuzata la scoala de colegul ei rus, Vladimir Putin.
    Dar i-a zi Mircea(cu accent american a se citi de acum incolo), cand americanii ii bombardeaza acum pe civilii irakieni cum e? Sau cand i-a bombardat pe civili in Kosovo in anii 90? Sau cand a doborat avionul ala cu pasageri in anii 80? Sau, dupa mintea ta, cine i-a inarmat pe aia din Ucraina ca sa dea lovitura aia de stat si sa ceara, chipurile, independenta? Sau cand americanii s-au dus in Afganistan, Irak si i-au dominat pe aia, chipurile, pentru terorism si au omorat femei si copii si au lasat in urma lor desert? Cine i-a inarmat pe aia in Siria? Cine a inarmat Europa in primul razboi mondial, atat pe germania, cat si pe Rusia? Sau cand Obama le vorbeste despre democratie unor muritori de foame din Africa, dupa ce le exploateaza resursele - aur, diamante, petrol, cupru si tot ce mai aia pe acolo - cum e? E democratie, nu?
    Tu si cu Basescu ce-l mai puneti la punct pe Putin!
    Si cand ma gandesc ca ai si drept de vot...
    8 5
  • @Automarket

    mi-ati sters commentul :(

    si nu era nimik obscen sau ofensator in ea ...

    eu nu inteleg ...

    dar in fine ...
    1 0
  • Piata auto
    Nenea Mircea, daca faci o analiza a volumului de masini noi vandute in Rusia si in China, probabil ca o sa intelegi ce inseamna oprit importul de masini.
    5 1
  • @MIRCIULICA eu deabea astept acest premiu al rusiei ... sa nu uitam interesele germaniei ,frantei etc in rusia ,deci si astea ar trebui boicotate ,dar cred ca acest circuit merita si sa nu intram noi aici in politica ca ne prindem urechile ,sint detalii pe care nu le stim si hai sa vedem partea frumoaa aF1
    4 1
  • @ferr1

    Iubesc SUA pentru esenta ei buna si pentru rolul jucat in istorie.
    La sfarsit de prim razboi mondial seful de stat care a spus ca fiecare natiune oricat de mica are dreptul sa isi hotarasca propriul destin si a luptat sa o impuna ca o constanta de drept international nu a fost nici tarul rus, nici kaizerul german, nici imparatul austriac si nici regele britanic, ci a fost presedintele american. Datorita lui imperiile europene s-au destramat iar micile natiuni ca noi, cehii, polonezii si-au putut forma propriul stat. SUA nu sunt perfecti, dar esenta lor este una buna. Ca sa se mentina pe locul 1 trebuie sa faca si ei anumite lucruri mai putin placute, dar scopul este unul bun: acela de a nu lasa China sau Rusia, doua autocratii cu accente totalitare sa domine lumea. Intr-adevar democratia americana este intr-un usor decline, dar ea este regenerabila si nemuritoare pentru ca este fundamentata pe ideea de bine si de libertate. Cand ma gandesc la SUA, nu ma gandesc la succes economic, sau jandarmul omenirii ci imi vine in minte cuvintele pe care Ronald Reagan (eroul meu istorie) le-a spus despre SUA, si anumite ca inainte de tot si de toate "America is a shining city upon a hill whose beacon light guides freedom-loving people everywhere" in timp ce state gen Rusia sau China sunt "The evil empire".
    Nu exista stat mai barbar decat statul rusesc, indiferent la ce perioada istorica ne raportam fie la un tar despotic ca Ivan cel Groaznic sau la brutale rusesti ale secolului 20. SUA este un vis, dar nu fac referire la aspectul reusitei economice sau la capitalismul salbatic de secol 19, ci la visul ca america chiar este binecuvantata de catre divinitate daca aceasta exista. Ea nu a cunoscut subjugarea unor categorii sociale de catre altele cum a fost in Europa cu taranii care erau pur si simplu ca animale de catre paturile sociale superioare, si nici nedreptatea si autoritarismul unui monarh. SUA s-au nascut ca un ideal de a fi un stat liber, in care omul sa fie liber si sa nu fie subjugati de catre Imperiul Britanic. Nu au cunoscut feudalismul si relatiile vasal-senior ce caracterizau intunecata Europa. Washington putea sa isi transforme presedintia in dinastie si sa transforme SUA intr-o dinastie pentru el si urmasii sai, dar a spus NU: America este altceva, esenta ei trebuie sa fie una buna in care seful statului sa nu poata sa isi instaureze o dictatura personala, sa isi exercite mandatul pe o perioada determinata, si sa conduca pe baza unei legi fundamentale. Acest lucru este ceva remarcabil daca realizam ca aceste principii au fost enuntate si concretizate nu in 1950 sau 2000, ci in secolul 18.
    America repet face si ea multe porcarii, dar acestea sunt doar reflexe ale puterii si nu vin din nucleu ei ca si stat cum vine in statul rus sau chinez.
    America ne-a salvat de 2 ori si in primul si in al doilea razboi mondial. Daca nu intrau ei, azi Europa ar fi sub o cizma mult mai brutala si mai barbara chiar decat cea ruseasca: a unei Germanii milizarizate sau a celei hitleriste. A unei Germanii care a transformat distrugerea teritoriala si chiar fizica a unor natiuni sau rase intr-o politica efectiva de stat. Franta a cazut, Anglia era pe punctul de a cadea, monstrul rus era aliat cu cel german, si atunci a venit America si a salvat Europa. Cel putin jumatatea vestica, deoarece in 1945 realist vorbind nu putea sa-l atace si pe Stalin dupa ce abia il distrusesera pe Hitler. Dar a salvat cat a putut, la vest de Berlin.
    Sa ne gandim doar ce miracol au reusit sa faca in Germania. Au invins-o militar dar nu au distrus-o. Au eradicat nazismul si totalitarismul si au cultivat in poporul german democratia si liberalismul. Azi germanii sunt ceea ce sunt datorita SUA. Un popor ce a fost vindecat de rasism, de cuceriri si de razboi, si sunt cea mai constructiva si mai de incredere mare putere din Europa. Azi Germania este pe scena internationala un actor mult mai pasnic si mai cumpatat chiar decat Franta si Anglia patrii ale democratiei.
    SUA intervine in multe parti ale lumii dar o face asemeni unui om nobil care se coboara temporara in mocirla pentru ca daca nu ar face-o ei, un Putin si-ar instaura din Africa si pana in America Latina mainile sale hidoase. America cand face ceva imoral o face pentru o cauza buna, asa cum Reagan a vandut arme fara sprijinul Congresului pentru a finanta gruparile de gherila anti comuniste din America Centrala si de Sud, pentru a ingradi raspandirea panslavismului si a bolsevismului.
    3 6
  • @ferr1

    Ii bombardeaza pe extremistii din Statul Islamic, niste brute fundamentaliste care masacreaza tot ce nu le accepta regimul de teroare, de la crestini, la kurzi si la irakieni de rand. Doar aviata americana poate opri astfel de monstri. Scop nobil. Cauza justa. Trebuie stopa fundamentalismul islamic deoarece este fascismul secolului 21. Si America si-a facut un obiectiv clar din asta, chiar daca a platit cu 11.09.2001. A pierdut multi oameni dar va lupta contra fundamentalistilor islamici asa cum a facut-o impotriva oricarui rau din istorie (nazism, bolsevism, etc).
    3 5
  • In Serbia trebuia oprit Slobodan Milosevic si genocidul care il incepuse contra crotatilor, albanezilor si a tuturor non sarbilor din Balcani.
    2 6
  • In Ucraina trebuia sprijinita rezistenta anti-Ianucovich pentru ca guverna impotriva proproiului popor si vroia sa o duca in sfera Rusiei. Admirabili ucraineeni, niste eroi.
    3 6
  • Test Driver 01
    Saracul McLaren Bla Bla Mircea, nici macar o carte de istorie n-a citit in viata lui, el care se da masterand in Istorie lol. Ne bucura cu aceleasi dovezi de ignoranta si incultura cum ne bucura cu lungine si inutile citate despre diferite aspecte pe care inca nu le intelege. Acum cativa ani, cand erau acele demonstarti in Bahrain, el isi dorea sa se tina cursa de Formula 1 pentru ca spera ca cei de la McLaren s-o castige si spunea citez "ce conteaza vietile unor fraieri, cand conteaza doar cursa de Formula 1". Atunci nu era impotriva violentei pentru ca deh, scopul scuza mijloacele dar acuma cand nu-i suporta pe rusi pentru ca sunt "evil"... isi schimba parerea. La fel cum isi schimba parerea si despre tot ce citeste pe Google, cu si despre Formula 1, fara sa inteleaga nimic, si folosind jigniri pentur ca deh... atata poate. Pentru el America este tara ca ne va salva pe toti de la viata asta amarata, pentru ca daca cuiva ii este frica ca pierde puterea, si vor apela la armele nuclease, se numesc SUA. Cand o tara incepe sa-si piarda identitatea, sa-si piarda populatia nativa asa cum se intampla in Americana in acesti ani, teama lor de orice strain, fie arabi, rusi, chinezi, roboti, masini si sau tigri si orice altceva, pentru ei nu exista decat o singura solutie: razboiul. Ei nu stiu idea de neutralitate, orice natie exista pe fata acestei planete trebuie sa fie ori prietana lor ori dusmana lor, altfel nu se poate. Au castiga doua razboaie mondiale, pentru ca au avut multi soldati de sacrificat, si foarte multe resurse, deh au o suprafata foarte mare. I-au distrus pe indieni, o rasa foarte valoroasa, dar deh... erau pasnici, dar ce conteaza. Au distrus o natie ca Yugoslavia pentru ca sperau sa le exploateze resursele, nu s-a intamplat, dar de ei nu prea se aude nimic, o sa mai dureze vreo 20 de ani pana se vor rezolva problemele. Afganistan, o alta tara "eliberata" de americani, erau amarati, prosti si ignoranti afganii, acuma sunt si foarte saraci.. nici nu vreti sa stiti cum arata tara aia... Irak la fel. Au fost "eliberati" de americani... o alta tara... cu foarte multe probleme. De Miramar a auzit cineva? Se numeste Burma acuma, Americanii i-au tot ajutat de-a lungul timpului... saracii de ei, poate prin 2100 o sa fie cat de cat.. pe calea reconstructiei. Razboiul din Vietnam, un alt razboi pierdut de americani si soldat cu distrugeri impresionante... o alta tara "eliberata" care... este pe nicaieri. Americanii au o problema, ei sunt primii care discuta despre libertate, dar cand vine vorba s-o si sprijine sau sa faca o treaba buna... eh acolo se pierde treaba. Sunt celebre, cazurile in care negrii muncesc pe bani putin in America, tara unde sclavagisnul este ceva normal, mai rau ca in Indonezia sau Filipine. Tara unde oricine poate sa omoare pe oricine pentru ca deh... asa vrea puii lui. Tara unde violenta este ceva normal, ca dovada numarul mare se incidente soldate cu morti. De fapt nu trece o luna sa nu fie un incident pe la o scoala. America este din pacate tara care isi pierde indentitatea pentru ca sunt una dintre cele mai noi tarii (la marimea lor) si care cred ca dupa 200 si ceva de ani sunt la fel de "valorosi" si inteligenti ca natii ceva mai mai vechi. Evident, nici rusii si nici chinezii sunt mai brezi dar macar ei stiu unde este limita si cand trebuie sa se opreasca... americanii nu stiu asa ceva. Sunt capabili sa distruga orice atata timp cand teama ca isi vor pierde influenta, nu se va termina. Se tem de orice nu inteleg, cam ca McLaren Bla Bla Bla Mircea, care nu intelege de ce McLaren nu a castiga nici o cursa in acest sezon desi au cea mai buna echipa tehnica (in visele lui erotice doar, din pacate), se tem de necunoscut si se tem de orice in afara de prostia lor. Se sperie ca alte natii vor ajunge pe Luna si vor descoperi ca americanii au aselenizat niciodata, de fapt se cam stie acest lucru, nu ca ar conta dar deh... idea in sine. Se tem ca alte natii vor face primul contact si tot produc filme, in care civilizatiile extratereste ciudat... se prabusesc sau aterizeaza doar in SUA, lol si toate speciile extratereseste... inteleg si isi doresc sa vorbeasca doar engleza. Toti eroii si super eroii sunt americani, pentru ca americanii au nevoie de eroi, trebuie sa fie cineva care sa le rezolve problemele nu-i asa? Doar nu o sa puna ei mana sa faca treaba, nah... vine Green Latern si gata s-a rezolvat problema.

    Lasand la o parte toate randurile de mai sus, problema cu Ucraina se putea rezolva simplu daca existau conducatori capabili. America nu mai are de multi conducatori capabili, presedintii sunt doar de forma si incapabili de a face ceva fara corporatiile care ii controleaza 125%. Problema este ca capitalismul este pe moarte pentru a lungi aceasta moare are nevoie de noi piete de desfacere si care sunt cele mai bune piete noi? Pietele din tarile "eliberate" de sub jugul... nu se stie al cui, pentru ca cel mai bun sclav este consumatorul fidel, un model perfect il avem in dl. McLaren Bla Bla Bla Mircea, consumatorul fidel.

    Este comic sa vezi cum o persoana care incita la violenta, foloseste un limbaj plin de jigniri si care denota ignoranta si prostie prin orice posteaza, discuta despre libertate si democratie loool.
    3 0
  • Norbert
    Mircea, fiule, lasa politica si istoria ca nu te pricepi. Lasa-i pe altii sa vb, tu documenteaza-te bine, ce au facut in istorie americanii si ce au facut rusii. Fie ei rusii cum zici tu dar multe lucruri in ziua de azi le avem de pe timpul lor, blocuri, fabrici (care americanii tai si cu UE le-au daramat) si multe altele. Am fost lingai rusilor dar ne-au si dat. Padurile de blocuri pe timpul comunismului s-au facut. Americanii de care zici tu din secolul trecut si pana acum, pe unde au fost numai prapad au lasat. Cu Yugoslavia, le-a promis ca-i ajuta,si I-a ajutat olaie. Au stricat si au plecat. La noi numai dupa interes vin, der avem conducere oarba care nu vede, sau nu vrea sa vada.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru