Ecclestone va decide furnizorul de pneuri pentru Formula 1 în sezoanele 2017-2019

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone va lua decizia finală în privinţa stabilirii furnizorului de pneuri pentru perioada 2017-2019, potrivit oficialilor Pirelli care luptă pentru această nominalizare cu Michelin.

Esential 3 sezoane este durata urmatorului contract pentru furnizarea pneurilor in Formula 1
Pirelli şi Michelin sunt singurii producători care au depus oferte pentru a furniza pneuri în Formula 1 în perioada 2017-2019, iar FIA a acceptat cele două candidaturi în 17 iulie.

Întrucât ambele companii respectă regulamentul şi cerinţele tehnice impuse de forul mondial, pasul următor este ca Bernie Ecclestone, reprezentantul deţinătorului drepturilor comerciale ale Formulei 1, să decidă numele furnizorului de pneuri.

Informaţia a fost dezvăluită de Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli. "Cu siguranţă vom intra într-o fază de discuţii cu promoterul şi ne vom uita la toate aspectele ale înţelegerii comerciale. Sunt sigur că va face la fel cu cealaltă parte şi apoi va lua o decizie în cunoştinţă de cauză", a declarat britanicul pentru publicaţia Autosport.

Până la urmă este o decizie comercială.

Paul Hembery
Director motorsport Pirelli
Pirelli insistă că este dispusă să ofere pneuri care să respecte orice dorinţă a echipelor în privinţa dimensiunilor sau tipurilor de compoziţii.

"În ceea ce priveşte aspectele tehnice, am spus că ne vom conforma cerinţelor Formulei 1.

Dacă vor să facă schimbări la regulament, atunci vom da totul pentru a încerca să le urmăm. Vom respecta regulile şi vom respecta deciziile echipelor, promoterului şi ale FIA. Evident, nu avem nicio idee care sunt propunerile Michelin şi ce ofertă îi vor face lui Ecclestone. Până la urmă este o decizie comercială", a adăugat el.

Michelin a confirmat anterior că va furniza pneuri în Formula 1 doar dacă Formula 1 va accepta trecerea la cauciucuri cu jante de 18 inch şi adoptarea unor compozitii durabile. În schimb, Formula 1 doreşte menţinerea pneurilor cu jante de 13 inch şi generarea a două-trei opriri pe cursă. În plus, Pirelli este dispusă să investească mai mulţi bani în Formula 1 în publicitate şi în Paddock Club, în timp ce Michelin nu este interesată de o licitaţie deschisă cu producătorul italian în privinţa aspectelor comerciale.

Prin urmare, este foarte posibil ca Pirelli să rămână furnizorul de pneuri în Formula 1 şi în perioada 2017-2019.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru