Formula 1 vrea să păstreze pneurile cu jante de 13 inch. Michelin va renunţa la ofertă

de Daniel Popescu
Sambata, 06.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes şi Ferrari susţin că Formula 1 va păstra actualele pneuri cu jante de 13 inch şi după sezonul 2016, ceea ce echivalează cu renunţarea celor de la Michelin de a depune o ofertă pentru a furniza cauciucuri din 2017.

Esential 13 inch va ramane dimensiunea jantelor pentru pneurile de Formula 1
420 de milimetri va fi diametrul pneurilor spate din sezonul 2017
FIA a deschis recent procesul de selecţie pentru un furnizor unic de pneuri în Formula 1 pentru perioada 2017-2019, iar una dintre ideile formulate a fost posibilitatea de a trece la pneuri cu jante de 18 inch, care sunt mai relevante pentru industria auto.

Cu toate acestea, echipele de top susţin că Formula 1 va rămâne la actualele cauciucuri cu jante de 13 inch, una dintre explicaţii fiind cu mărirea jantelor la 18 inch ar afecta semnificativ aderenta monoposturilor.

"Nu este o direcţie bună să mergem pe pneuri cu jante mai mari. Din punct de vedere al aderenţei nu este ceva pozitiv. Astfel de pneuri vor avea o aderenţă mai mică, iar greutatea ar creşte considerabil, aşa că din punct de vedere al performanţei nu este o direcţie atractivă.

Cred că intenţionam să rămânem la 13 inch", a declarat Paddy Lowe, directorul tehnic executiv al Mercedes.

Michelin va renunţa la ofertă

Diametrul jantelor va rămâne acelaşi, dar lăţimea pneurilor probabil că va creşte.

James Allison
Director tehnic Ferrari
La rândul său, James Allison, directorul tehnic al Ferrari, afirmă că jantele vor rămâne la 13 inch şi că singura schimbare majoră va fi creşterea lăţimii pneurilor de pe puntea spate de la 375 mm la 420 mm.

"Diametrul jantelor va rămâne acelaşi, dar lăţimea pneurilor probabil că va creşte. Discutăm care ar trebui să fie, alături de celelalte aspecte ale regulamentului", a precizat el.

Până în prezent, doar doi producători de pneuri şi-au exprimat în public intenţia de a depune oferte pentru perioada 2017-2019. Pirelli este dispusă să furnizeze pneuri cu jante de orice dimensiuni, în timp ce Michelin va depune o ofertă doar dacă diametrul jantelor va creşte la 18 inch.

Practic, Pirelli va rămâne singurul producător de pneuri care va depune oferte, în condiţiile în care Michelin îşi va concentra atenţia pe Formula E, unde furnizează deja cauciucuri cu jante de 18 inch, şi Moto GP.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • mai bine ar pune pe 10 inch, ar arata absolut superb! eventual sa creasca si flancul pana pe la 80-90 de cm ........
    2 4
  • JugaruGabi
    Jocuri de culise pentru a tine tot Pirelli in Formula 1.
    Si se mai spune ca se cauta lucruri in Formula 1 pentru dezvoltarea masinilor de serie? Ce masina de serie - noua - mai vine cu jante de dimensiunea celor de Dacia si Matiz?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru