Michelin exclude furnizarea unor pneuri de 13 inch în Formula 1

de Daniel Popescu
Joi, 04.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michelin a exclus orice posibilitate de a furniza pneuri cu jante de 13 inch în Formula 1, întrucât sunt irelevante pentru industria auto şi a obţinut deja un contract similar pentru Moto GP.

Esential 2017 este sezonul pentru care Formula 1 are nevoie de furnizor de pneuri
Michelin şi Pirelli şi-au anunţat intenţia de a depune oferte preliminare pentru a furniza pneuri în Formula 1 pentru perioada 2017-2019.

În timp ce Pirelli este flexibilă în privinţa regulamentului, Michelin a anunţat de la început că nu este interesată să furnizeze cauciucuri cu jante de 13 inch, după actualul format, întrucât acestea sunt irelevante pentru industria auto de serie.

Nicolas Goubert, directorul de curse de motociclism al Michelin, a explicat că un alt motiv este legat şi de faptul că producătorul va deveni anul viitor unicul furnizor de pneuri din Moto GP.

"Formula 1 este opusul filosofiei noastre. Pneurile cu jante de 13 inch nu sunt folosite de nicio maşină de serie şi poate că ar trebui să ofere cea mai bună performanţă timp de numai 10 tururi. Nu asta vrem să arătăm. Nu cred că FIA va participa la procesul de selecţie (n.r - în acest condiţii), preferăm să fim în Moto GP", a declarat el.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de către producătorii de pneuri este 17 iunie.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru