Echipa românească Forza Rossa, implicată în scandalul de la Caterham

de Daniel Popescu
Joi, 30.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham Sports, compania care construieşte monoposturile pentru Caterham, urma să dezvolte şi maşinile cu care să concureze echipa românească Forza Rossa în Formula 1 în 2015 sau 2016.

Din păcate, banii promişi nu au venit. Înţeleg că Forza Rossa analizează alte posibile aranjamente pentru 2015, iar mie mi-a fost foarte dificil să-i contactez pe investitorii din România.

Ioan Cojocaru
Director Carterham Sports
Intrarea în insolvenţă a echipei Caterham ar putea avea legătura inclusiv cu proiectul echipei româneşti Forza Rossa, care speră să concureze în Formula 1 începând din sezonul 2015 sau 2016.

Informaţiile au fost dezvăluite de publicaţia britanică The Indepedent, care a intrat în posesia documentelor prin care Caterham a cerut intrarea în insolvenţă.

În cadrul documentelor apar inclusiv o serie de declaraţii făcute de Ioan Cojocaru, fostul fotbalist al Stelei din anii '80 care a fost numit de Colin Kolles directorul Caterham Sports, compania care construia monoposturile pentru echipa Caterham.

Cojocaru susţine că activitatea celor de la Caterham Sport nu era legată doar de echipa britanică, întrucât ar fi urmat să dezvolte inclusiv monoposturile cu care Forza Rossa să concureze în Formula 1.

El afirma însă că banii promişi de investitorii din România pentru finanţarea Caterham Sports nu au mai venit, element care a dus la intrarea în insolvenţă.

"În iunie 2014, Forza Rossa a primit o scrisoare de intenţie din partea FIA prin care poate intra în Formula 1 în următorii doi ani. Forza Rossa speră să concureze în 2015, dar timpul este scurt. Din păcate, banii promişi (n.r - 2 milioane de lire sterline pe săptămână) nu au venit. Înţeleg că Forza Rossa analizează alte posibile aranjamente pentru 2015, iar mie mi-a fost foarte dificil să-i contactez pe investitorii din România", precizează Cojocaru în documentele de insolvenţă.

Forza Rossa este o echipă românească condusă de Ion Bazac, fost ministru al sănătăţii, însă identitatea investitorilor rămâne şi acum un mister.

Colegii de la ProSport au lansat însă o ipoteză plauzibilă despre legătura dintre Caterham şi Forza Rossa. Potrivit acestora, Kolles ar putea profita de insolvenţa Caterham pentru a cumpăra în numele Forza Rossa bunurile echipei scoase anterior la licitaţie.

În acest fel, Forza Rossa ar obţine un acces mai ieftin pe grila de start a Formulei 1.

Via The Indepedent, ProSport, Motorsport

Comentarii (1)

  • Deci german de origine romana cu apucaturi romanesti. :)
    Cel putin asta deduc eu de aici: lovitura din interior pentru achizitionare de bunuri la subpret.
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru