Ferrari: "Vettel este o copie la indigo a lui Schumacher"

de Daniel Popescu
Marti, 17.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maurizio Arrivabene, şeful Scuderiei Ferrari, susţine că Sebastian Vettel este o copie fidelă a lui Michael Schumacher şi spera ca cvadruplul campion mondial să obţină performanţe similare.

Esential 5 titluri mondiale a obtinut Michael Schumacher pentru Ferrari intre 2000-2004
Sebastian Vettel a reuşit să schimbe radical atmosfera din cadrul Scuderiei Ferrari după ce a devenit înlocuitorul lui Fernando Alonso pentru următoarele trei sezoane, potrivit şefului Maurizio Arrivabene.

Italianul afirmă că cvadruplul campion mondial este, din anumite puncte de vedere, o copie la fidelă a conaţionalului sţu Michael Schumacher, care a obţinut cinci titluri mondiale consecutive pentru echipa Căluţului Cabrat în perioada 2000-2004.

"Eram prin zonă în perioada lui Schumacher (n.r - în calitate de angajat al sponsorului Philip Morris) şi mărturisesc că sunt momente când mă uit la Vettel şi, într-un fel, pare o copie la indogo a lui Schumi. Există similarităţi impresionante pentru cei care îi cunosc pe amândoi. Cu toţii sperăm că şi rezultatele să fie la fel", a declarat el.

Mercedes a ascuns adevărata formă la Jerez şi întotdeauna trebuie să te aştepţi la surprize pozitive din partea Honda.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
Arrivabene evită să facă predicţii cu privire la performanţele Scuderiei în sezonul 2015, în special ca urmare a faptului că, în opinia sa, Mercedes nu a concurat în testele de la Jerez la adevăratul potenţial, în timp ce perspectivele celor de la Honda rămân în continuare un mister.

"Evident, cel mai important test va fi ultimul (n.r - Barcelona, 26 februarie - 1 martie), din simplul motiv că doar atunci echipele vor scoate măştile şi îşi vor arăta cărţile pentru Melbourne.

Mercedes a ascuns adevărata formă la Jerez şi întotdeauna trebuie să te aştepţi la surprize pozitive din partea Honda. Am planuri mari, dar sunt cu picioarele pe pământ. Le transmit fanilor să aibă încredere în eforturile pe care le depunem, având în vedere situaţia de la care am plecat", a adăugat el.

▶ Statisticile testelor de la Jerez: Ferrari cu viteza, Mercedes cu fiabilitatea
▶ Statistică teste Jerez: Ferrari, deficitară la viteza maximă pe liniile drepte

Via GMM

Comentarii (12)

  • Într-un fel - amândoi sunt blonzi și vorbesc germana.
    23 5
  • Ferrari
    Sigur ca da, o copie ieftina Made in China nedetectata spre confiscare de serviciile vamale europene!
    17 28
  • Se dau droguri gratis la porta Ferrari? Altfel nu imi explic declaratia asta...
    19 14
  • chiar schumi a afirmat ca vettel este cel mai talentat pilot al generatiei actuale si este posibil sa ii depaseasca recordul la titluri, daca nu se modificau regulile, cu siguranta vettel mai avea un titlu acum, dar sa nu uitam ca schumi a castigat 6 titluri cu ferrari iar vettel cu o conserva de energizante. Deci toti pilotii din f1 sa faca plecaciuni in fata sa.
    13 21
  • Asta e de 1 aprilie?
    10 7
  • @McLaren

    Schumi are 2 titluri cu Benetton si 5 cu Ferrari
    21 1
  • @McLaren Honda
    Daca nu era Bernie fan Vettel/RB nu aveau ei atatea titluri. Nu uita ca in 2013 prin coincidenta cand ii prindea mercedes s-au schimbat rotile si tot prin coincidenta au fost perfecte pentru Vettel. Anu trecut orice echipa era descalificata din cursa si din precedentele in care folosea aripa fata ilegala...la RB s-a trecut cu vederea
    20 6
  • Vom vedea. Oricum un nou inceput ii poate revigora pe ambii piloti, Alonso si Vettel!!
    Succes amandurrora!!
    24 2
  • Mai... iar incep cei de la Ferrari cu fazele de PR...

    Nenea Arivabene.... suntem destui fani Ferrari care ne dorim acelasi lucru dar hai mai bine sa reparati caruta, lasati-l pe blond sa se adapteze, incepeti sa castigati si voi macar un "pole position" si dupa cu totii o sa strigam in cor ce spui dumneata acum.

    Altfel, iar iesiti cu soganuri iar in cursa va bateti pentru locurile 5-15 (in functie de ce va face VET si mai ales RAI) ...
    9 0
  • ... sin inca ceva. Daca Vettel este un pilot "mare" (si cu siguranta este pentru ca 4 titluri nu vin doar din masina si noroc) atunci cred ca nici nu-si doreste sa fie copia la indigo a cuiva, chiar si MSC sa se numeasca. Vettel ar trebui sa ramana Vettel si nu copia cuiva.
    13 2
  • Veteel o sa se chinuie in 2015 cum sa chinuit Alonso 2 -3 ani la Ferrari , nu cred ca va face mare brinza
    7 5
  • Cristian
    Si daca Kimi bate copia lui Schumacher? ;)
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru