FIA va penaliza echipele care simulează efectuarea unei opriri la boxe

de Daniel Popescu
Joi, 09.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a anunţat că echipele riscă să fie penalizate dacă vor prelua modelul Mercedes de la Silverstone şi vor simula efectuarea unei opriri la boxe pentru a-şi înşela rivalii.

Mercedes a încercat să-şi păcălească rivalii de la Williams în timpul Marelui Premiu al Marii Britanii şi şi-a trimis mecanicii în pitlane pentru a simula o intrare la boxe.

Speranţa celor de la Mercedes a fost că Williams va chema prematur piloţii la boxe, însă britanicii şi-au dat seama că este o păcăleală şi au rămas pe circuit. Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, a anunţat că astfel de practici încalcă regulamentul, motiv pentru care pe viitor echipele riscă să fie penalizate.

"Să mergi în pitlane fără niciun motiv nu este permis, dar dificultatea va fi să dovedeşti că a fost o încălcare a regulamentului. Voi vorbi cu toate echipele despre asta şi le voi avertiza că vom dori să vedem şi să auzim dovada că intenţionează cu adevărat să facă o oprire la boxe", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
Cazul a intrat în atenţia FIA doar după ce Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, a admis în cadrul unui interviu acordat în presă că mecanicii au ieşit în pitlane doar cu scopul de a-i păcăli pe rivali.

"Ne-am gândit că, dacă circuitul va rămâne uscat, nu vor reuşi să termine cursa cu următorul set de pneuri.

A fost o chemare fictivă, dar a fost amuzant", a precizat Wolff.

Whiting nu a precizat care este natura pedepselor care vor fi aplicate echipelor în astfel de situaţii, însă cel mai probabil va fi vorba despre penalizări în timpul cursei.

Via BBC

Comentarii (4)

  • Echipele coordonate perfect de inginerii de la boxe nu pot fi induse in eroare de farse, pacat ca williams are strategi lipsiti de idei. Au pierdut locurile 2 si 4 cu abnegatie.
    23 2
  • Urmeaza sa-i penalizeze pe cei ce simuleaza depasirea...
    19 4
  • Ce prostie.... lasa oamenii sa fie inventivi! nu cred ca scrie in regulament ca nu poti simula intrare la boxe... si este destul de greu de definit ca intr-adevar a fost o simulare sau o decizie pripita asupra careia s-a revenit ulterior...
    dar... hai sa fim seriosi... la ce naiba sa limitezi asta?
    6 0
  • Sunt curios cum va demonstra Whiting ca nu a fost schimbare de decizie in timpul turului.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru