Hamilton critică regula dublării punctelor la Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Vineri, 31.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a criticat introducerea regulii prin care punctele acordate în ultima cursă a sezonului se dublează, în contextul în care este dezavantajat de acest sistem în favoarea coechipierului său, Nico Rosberg.

Esential 17 puncte este diferenta dintre Lewis Hamilton si Nico Rosberg in clasamentul general
Cu numai trei curse înainte de finalul sezonului, Lewis Hamilton este lider în clasamentul general cu un avans de 17 puncte în faţa coechipierului său Nico Rosberg.

Diferenţa este însă nesemnificativă în contextul în care punctele se vor dubla în Marele Premiu din Abu Dhabi, atunci când Nico Rosberg poate obţine 50 de puncte. Tocmai de aceea, Hamilton a criticat regula şi admite că ar fi dificil să piardă titlul din cauza acesteia.

"Ar fi dezamăgitor să se întâmple asta. Dar nu mă voi concentra pe energia negativă. Voi încerca să fac cea mai bună treabă cu monopostul pe care îl am şi ce va fi, va fi. Aceasta este regula pe care au introdus-o pentru prima oară. Sunt de acord cu ea? Nu ştiu dacă vreunul dintre noi este de acord cu ea, dar asta este şi trebuie să ne descurcăm şi să sperăm la ce este mai bun", a declarat britanicul citat de postul de televiziune BBC.

În schimb, Rosberg apreciază regula din perspectiva pilotului aflat în urmărirea rivalului său în lupta pentru trofeu şi crede că fanii ar trebui să se îndepărteze de modelul tradiţionalist de până acum.

"Dublarea punctelor este un pic artificială, dar poate că trebuie să regândim sistemul şi poate că este important să menţii suspansul pentru că am avut câteva sezoane în care titlul piloţilor a fost decis devreme şi acesta este cel mai rău lucru care se poate întâmpla", a precizat el.

Via BBC Sport

Comentarii (7)

  • mda... Care erau declaraţiile lui Hamilton cand avea multe puncte in spatele lui Rosberg? Ca si campion, respectiv pretendent la un titlul de campion ar trebui sa fie obiectiv in aprecierile unei reguli si nu sa sara ca si capra cum il duce interesul propriu... parerea mea...
    16 10
  • Ăsta ar fi mult mai apreciat dacă ar vorbi mai puțin. Inteligent nu e, așa că măcar să se abțină.
    E o vorbă - dacă tăceai, filosof rămâneai.
    Sau poate vrea să fie campionul mondial cu gura cea mai mare, guralivul Formulei 1. Când regula a fost adoptată, toți o dădeau pe aia cu „creșterea spectacolului”. Să vezi spectacolul naibii când Nicușor îi fură titlul la arabi cu punctele duble.
    15 14
  • ovidiu15081982
    Sa nu uite ca in 2008 in Brazilia a castigat titlul in ultimul viraj dupa ce l/a depasit pe Glock intr-un mod dubios...Massa s-a crezut campion 30 de secunde...acum s-ar putea sa vina Nicusorul si sa-i ia titlul...desi Hamilton e cu mult peste Rosberg...el are 9 victorii si Nicuosrul 4...ar frustrant sa castigi vreo 10 -11 curse si colegul doar 5 si sa fie CAMPION...vedem ce va fi...
    19 5
  • palinca de prune
    tremuriciul :))))))))
    11 9
  • jul1974
    Daca bine imi amintesc la inceput de sezon Rosberg se plangea ca nu e buna regula asta si Ham zicea ca e foarte buna acum rolurile s-au inversat :)) interesul poarta fesul :)) ca sa folosim o exprimare de curtea scolii sau mai bine zis de gradinita
    18 3
  • baburicu'
    @ferr1
    de-nteles ca daca nu erai inteligent asa cum esti,ajungeai in Formula 1,macar pilot,ceva...ghinion!
    2 2
  • Fiecare pilot declara altceva la fiecare cursa. Ba ca-i cursa lui preferata, bah ca nu stiu ce idee ii convine, ba ca o regula este smechera asa si asa mai departe. Cursa urmatoare declara invers, sau ceva asemanator, iar 1-2 curse mai tarziu, declara invers. Ori baietii astia nu tin minte ce declara ori declara asa de amorul artei. Oricum imi place ca fiecare pilot considera fiecare cursa, ca ii place foarte mult circuitul si este circuitul lui preferat. Nu pot sa inteleg cu au 20 de circuite preferate, atata timp cat... se plang ca ba nu se poate depasi, ba nu stiu ce nu le place la boxe si ba intrarea la boxe este urata, mica si ingusta. Sau ca publicul nu este interesat, bah ca au venit putini, bah ca sunt prea multi si nu ii plac sau orice alte prostii pe tema asta.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru