Hamilton, surprins echilibrul de forţe din Singapore

de Daniel Popescu
Sambata, 20.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a admis că nu se aştepta la un pluton atât de compact pe grila de start, în timp ce Nico Rosberg consideră că ar fi putut fi mai rapid decât britanicul după ce a fost învins pentru numai şapte miimi de secundă.

Sunt surprins să-i văd pe cei de la Ferrari că sunt competitivi pe un tur de circuit, iar asta este grozav, la fel ca şi în cazul celor de la Williams şi Red Bull.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a obţinut sâmbătă pole position-ul în Marele Premiu al statului Singapore cu un avans de numai şapte miimi de secundă în faţa coechipierului său, Nico Rosberg.

În plus, primii nouă piloţi de pe grila de start au fost despărţiţi de puţin peste o jumătate de secundă, iar britanicul a admis că nu se aştepta la o asemenea desfăşurare.

"Ceilalţi au făcut un pas înainte, este o reală surpriză. Sunt surprins să-i văd pe cei de la Ferrari că sunt competitivi pe un tur de circuit, iar asta este grozav, la fel ca şi în cazul celor de la Williams şi Red Bull. Este grozav pentru motorsport. A fost cea mai interesantă sesiune de calificări din ultima vreme", a declarat pilotul echipei Mercedes.

Când ne gândim la un tur de circuit, şapte miimi de secundă nu înseamnă nimic.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Hamilton a comis o greşeală în momentul în care a blocat roţile în primele viraje ale ultimului tur rapid de circuit, însă a reuşit să obţină un timp mai bun în ultimul sector pentru a-l învinge pe Rosberg.
Germanul a caracterizat drept "nesemnificativă" diferenţa şi consideră că ar l-ar fi putut învinge pe rivalul său în lupta pentru titlu.

"Am schimbat frânele şi eram pe ritmul frânelor precedente, aşa că a fost o provocare. A trebuit să mă adaptez la noile setări şi mi-a luat mai mult timp. Când ne gândim la un tur de circuit, şapte miimi de secundă nu înseamnă nimic. Un pic mai mult ici, colo şi aş fi reuşit. Trebuie să fiu fair-play şi să spun că Hamilton a făcut o treabă bună pentru pole. Era mai bun primul loc, dar şi locul doi este ok, pentru că avem o cursă lungă în faţă", a precizat el. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru