Lotus: "Nu vom mări bugetul pentru a-l păstra pe Raikkonen"

de Daniel Popescu
Marti, 20.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a dezvăluit că nu va depune eforturi pentru mărirea bugetului echipei pentru a-l convinge pe Kimi Raikkonen să-şi prelungească contractul pentru sezonul 2014.

Dacă nu ni-l putem permite pe Raikkonen din cauza bugetului, atunci nu vreau să-l avem pentru că va reprezenta o durere de cap.

Eric Boullier
Sef Lotus
Şansele ca Lotus să-l păstreze în sezonul viitor pe Kimi Raikkonen au crescut după ce negocierile cu Red Bull Racing au eşuat, însă contractul este încă departe de a fi semnat.

Principala problemă o reprezintă bugetul celor de la Lotus, în condiţiile în care echipa nu a finalizat încă parteneriatul cu Infinity Racing, a acumulat datorii importante şi nu i-a plătit la timp salariul lui Raikkonen.

Cu toate acestea, şeful Eric Boullier l-a avertizat pe Raikkonen că nu va depune eforturi susţinute pentru a creşte bugetul actual, chiar dacă acest lucru înseamnă să-l piardă pe finlandez.

"Kimi este un pilot foarte bun, toată lumea ştie cât de bun este. De asemenea, ne ajută să fim recunoscuţi pentru a ajunge în locul în care trebuie să fim. Se potriveşte în mod natural echipei şi echipa se potriveşte în mod natural în jurul echipei lui."

"Sincer să fiu, aş vrea să-l păstrez, dar vreau să-l păstrez în condiţiile potrivite.

Dacă nu ni-l putem permite din cauza bugetului, atunci nu vreau să-l avem pentru că va reprezenta o durere de cap. Dar dacă îl putem avea, atunci aş vrea să-l păstrez", a declarat francezul pentru publicaţia Autosport.

Presa internaţională speculează că singura alternativă pentru Raikkonen a rămas Ferrari, însă surse din cadrul Scuderiei afirmă că italienii vor analiza piaţa piloţilor abia după Marele Premiu al Italiei de la începutul lunii septembrie.

Prin urmare, este foarte posibil ca Raikkonen să amâne cu câteva săptămâni o decizie finală, atât pentru a afla opinia celor de la Ferrari, cât şi pentru a aştepta încheierea parteneriatului celor de la Lotus cu Infinity Racing.

Via Autosport, Autosport

Comentarii (3)

  • poate e un mesaj subtil ca indiferent de rezultatu acestui sezon, Kimi paraseste Lotus ...
    3 1
  • chupacabra
    altadata spuneau ca se merita pentru ca punctele aduc bani
    3 0
  • Kimi este pilotul care construieste echipa daca refuza oferta lui Kimi lotus va pierde mult mai mult sal aduca inapoi pe Petrov si apoi vom vedea rezultatele lui Lotus
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru