Marchionne: "Vom face totul pentru ca Ferrari să câştige din nou"

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Marchionne, care va prelua funcţia de preşedinte al Ferrari după demisia lui Luca di Montezemolo, susţine că va depune toate eforturile necesare pentru ca Scuderia să câştige din nou în Formula 1 şi anunţă păstrarea lui Marco Mattiacci în funcţia de şef al echipei.

Elementul cheie este să câştigăm din nou şi vom face tot ce este necesar pentru a câştiga.

Sergio Marchionne
CEO Fiat
Demisia lui Luca di Montezemolo din funcţia de preşedinte al Ferrari a generat numeroase controverse cu privire la viitorul echipei de Formula 1, în contextul rezultatelor modeste din ultimii ani.

Sergio Marchionne, cel care conduce grupul Fiat, compania-mamă a celor de la Ferrari, şi care va prelua rolul lui Montezemolo de la jumătatea lunii octombrie, a dat însă asigurări că va continua să sprijine echipa de Formula 1.

Întrebat dacă Ferrari va rămâne întotdeauna în Formula 1, italianul a replicat: "Aceasta este ideea mea. Gestione Sportiva (n.r - departamentul de curse al Ferrari) continuă să fie un element esenţial pentru Ferrari, dar trebuie să câştigăm pe circuit, pentru că face parte din ADN-ul nostru. Elementul cheie este să câştigăm din nou şi vom face tot ce este necesar pentru a câştiga".

Sunt doi campioni mondiali, dar din păcate nu suntem capabili să le oferim un monopost cu care să câştige.

Nu vorbim despre schimbări.

Sergio Marchionne
CEO Fiat
În plus, Marchionne a confirmat că Marco Mattiacci va rămâne şeful Scuderiei Ferrari şi după această schimbare la vârf şi a exclus ipoteza unei schimbări în linia de piloţi formată din Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen.

"Sunt doi campioni mondiali, dar din păcate nu suntem capabili să le oferim un monopost cu care să câştige. Nu vorbim despre schimbări", a precizat el.

Ferrari încearcă însă în continuare să-şi întărească departamentul tehnic în perspectiva sezonului următor, ultimul pe lista de achiziţii fiind Bob Bell, fostul director tehnic al celor de la McLaren, Renault sau Mercedes. Pe lângă schimbarea de la conducerea companiei, Ferrari s-a confruntat miercuri şi cu decesul lui Emilio Botin, preşedintele băncii spaniole Santander, unul dintre cei mai importanţi sponsori ai echipei.

Via Autoblog, Quattroruote

Comentarii (7)

  • C Long
    Parca vad ca peste 2-3 ani o ne fie dor de Domenicali si Luca di Montezemolo :))
    17 7
  • ... sunt DOI FOSTI campioni mondiali ..... ce dracu nu intelegeti ? Macaronari prosti ....ma pish pe Alontzo al vostru ...
    3 41
  • ...
    fa si tu ce a facut alonso..sau oricare alt pilot de acolo..
    eu tin cu ferrari, dar am respect ptr toti pilotii ptr munca lor, ptr ceea ce fac, imi pare rau cand se retrage vreun pilot din orice echipa ar fi el, este un sport in care nu ar trebui sa existe lucruri din astea...atacuri triviale.. micile invidii si concurenta asta acerba, care e mai bun, face parte din joc, dar sa nu depasim limita bunului simt..
    daca tin cu ferrari, nu inseamna ca doresc raul pilotilor mc laren, mercedes , williams, sau redbull...
    15 2
  • ... doar atit faci , 3 puncte,sa ne pisam noi pe tine 3 puncte ,boule,,,Fortzaa rosaa
    5 6
  • Domn` meltean tri puncte de prostiepura, evident, scoate castile din urechi si fa un bine planetei si o paraseste !
    5 5
  • Apropo, bah tri puncte oligofrene, or fi ei doi fosti campioni dar ei macar au fost si sunt ceva in comparatie cu tine care ai fost, esti si vei ramane doar un nime, un nimic un jeg inutil pe suprafata pamantului!
    5 5
  • Montezemollo a ridicat firma cu Schumacher si a ingropat-o cu Alonso
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru