Maria de Villota, rănită într-un accident cu monopostul Marussia

de Daniel Popescu
Marti, 03.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maria de Villota, pilotul de rezervă al echipei Marussia, a fost rănită în timp ce testa un monopost al echipei ruse în localitatea britanică Duxford.

Marussia a efectuat marţi un test aerodinamic în linie dreaptă cu oscopul de a evalua upgrade-ul semnificativ pregătit pentru Marele Premiu al Marii Britanii.

Sesiunea de teste s-a încheiat însă prematur după ce pilotul de rezervă Maria de Villota a lovit un vehicul staţionar de pe marginea traseului improvizat.

Potrivit primelor informaţii furnizate de postul britanic de televiziune BBC Sport, pilotul de sex feminim a fost rănit, iar echipajele de salvare au apărut imediat la locul accidentului. Până în prezent, starea de sănătate a Mariei de Villota nu este însă cunoscută.

UPDATE 12:36 - Maria de Vilotta a parcurs un singur tur de instalare înainte de a "accelera brusc" şi de a lovi un camion staţionat pe margine, despre care se vehiculează că a fost utilizat pentru transportul monopostului.

UPDATE 13:46 - Potrivit BBC, de Villota a fost grav rănită în urma accidentului şi a fost transportată la spital.

UPDATE 13:16 - Marussia a confirmat oficial că de Villota a fost transportată la spital în urma accidentului, însă nu a oferit informaţii despre starea sa de sănătate.

"În această dimineaţă la ora 11:15 (n.r - ora României), Maria de Villota, pilotul de teste al echipei Marussia, a avut un accident cu monopostul MR-01 pe aeroportul Duxford unde testa pentru prima oară.

Accidentul s-a petrecut la finalul primului tur de încălzire şi a inclus impactul cu un camion al echipei. Maria a fost transportată la spital. Vom transmite încă un comunicat de presă după ce starea ei de sănătate va fi stabilită", precizează echipa în comunicat.

În schimb, poliţia din Cambdrige a anunţat că rănile suferite de pilotul de sex feminin sunt severe. "Am fost chemaţi de serviciul de ambulanţă la 11:25 după ce un monopost s-a lovit de un camion la viteza mică pe aeroportul Duxford. Am descoperit că pilotul are răni serioase", a precizat poliţia.

De Villota s-a aflat pentru prima oară la volanul monopostului Marussia, după ce anul trecut testase un Renault R29 la Paul Ricard.

UPDATE 14:11 - Rănile suferite de Maria de Villota i-au pus viaţa în pericol, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciului de ambulanţă. "O femeie a suferit răni care i-au pus viaţa în pericol şi, după ce a primit îngrijiri medicale la faţa locului, a fost transportată la spitalul Addenbrookes", a precizat purtătorul de cuvânt Gary Sanderson.

Via BBC, SkySports

Comentarii (3)

  • uuupss.....wrong kitchen :)
    7 8
  • cineva
    @ cris

    Alt mascul frustrat!!!! Atat va duce capul pe unii!!! Aveti impresia ca sunteti mari soferi dar muuulti dintre voi aveti doar figuri si atat!!! Invata sa respecti oamenii chiar daca sunt femei,genialule!!!
    4 2
  • @cineva
    Era clar ca faza cu bucataria era o gluma. Logic ca nu ai cum sa zici pe bune asa ceva despre o astfel de doamna.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru