Mercedes: "Rosberg a pierdut pentru că a avut prea multă grijă de pneuri"

de Daniel Popescu
Luni, 03.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes consideră că Nico Rosberg a adoptat o strategie prea conservatoare pentru pneuri în Statele Unite şi că acesta este motivul pentru care a ratat victoria la Austin în favoarea coechipierului său, Lewis Hamilton.

Esential 24 este avansul lui Lewis Hamilton in clasamentul general dupa victoria de la Austin
75 este numarul maxim de puncte pe care il poate obtine un pilot in ultimele doua curse ale anului
Nico Rosberg a dezvăluit la finalul Marelui Premiu al Statelor Unite că a fost depăşit de Lewis Hamilton în turul 24 în lupta pentru victorie din cauza unei erori la activarea sistemului ERS.

Oficialii echipei Mercedes consideră însă că există şi o altă explicaţie şi că eşecul germanului are legătură cu modul în care acesta a gestionat pneurile. În opinia directorului de motorsport Toto Wolff, Rosberg a a fost prea conservator cu pneurile după prima oprire la boxe, element evidenţiat şi de ritmul său din ultima parte a cursei.

"Nu am vorbit încă cu Rosberg, dar probabil că a fost prea conservator cu pneurile atunci când a contat. La final era mult mai rapid şi l-a ajuns din urmă pe Hamilton.

Nu suficient, dar era mult mai rapid şi cred că a fost vorba doar despre faptul că a gestionat pneurile prea mult", a declarat el.

În urma victoriei de la Austin, Hamilton are un avans de 24 de puncte în faţa lui Rosberg. Întrucât în ultima etapă câştigătorul va fi recompensat cu 50 de puncte, titlul mondial se va decide în mod sigur în Abu Dhabi, indiferent de rezultatele din Brazilia.

Noua regulă va influenţa astfel semnificativ lupta pentru trofeu, întrucât Hamilton ar fi putut deveni campion la Interlagos cu un singur punct câştigat dacă sistemul tradiţional de punctare rămânea valabil. "A fost o decizie greşită, am subestimat impactul acesteia", a admis Wolff după ce iniţial era în favoarea regulii.

Via SkySports

Comentarii (6)

  • daniel
    Rosberg a pierdut pentru ca i s-a impus asta, ultimele doua curse sunt ale lui Rosberg,
    Hamilton n-are ce face decat sa se supuna dar nu e nevoie de asta, se "rezolva" el singur
    11 25
  • ildottore
    avand in vedere ca e un tip conservator din nastere e normal ca sa fie atent mereu grijuliu din fire. rosberg e un prost, nu va fii si nu va emite niciodata pretentii la titlu atata timp cat nu te impui si nu incerci sa faci si sa dai totul pe circuit scotand din masina 120%. poate e mai bine sa stea in banca lui si sa astepte vreo 6 ani de acum incolo sansa asta de a lupta la titlu. hamilton e incisiv, poate gura sparta cateodata dar pe circuit rosberg nu sufla in fata lui. asa ca rosbie tata ciocu mic si joc de glezne :))
    19 8
  • bobitza
    @daniel, da-ne un singur exemplu din acest an in care hamilton s-a 'rezolvat' singur. in vreo cursa. Toate abandonurile lui (3)au fost cauzate de probleme tehnice, de aceea am spus ca echipa mercedes ii mai datoreaza lui Hamilton inca o cursa, asta insemnind ca Rosberg sa abandoneze sau sa fie abandonat pt ca sansele sa fie egale. In rest, judeca si tu: hamilton cu 10 victorii, Rosberg cu 4 victorii, cu masini egale. Nu mai vreau sa invoc setarile de pe masina lui Hamilton (ambreiaj, cel putin) de care a beneficiat Rosberg. Putem fi suporteri adevarati, daca recunoastem si valoarea competitorilor rivali. Parerea mea...
    17 5
  • Păi tâmpit să fii să te gândești la mașină când ești în lupta pentru titlu. Trebuia să rupă mașina aia în două ca să încerce să câștige. Probabil speră că Hamilton va abandona. Cu idei de-astea e demn de milă.
    Dă-le naibii de pneuri, dă-l naibii de motor, fă totul ca să câștigi. Deși a greșit, parcă era mai frumos dacă își păstra agresivitatea și învăța să nu mai greșească. Probabil atunci devenea un pilot demn de titlul de campion.
    10 3
  • ferr1 ...probabil, singurul tau comm pertinent, din pacate ptr rosberg aceasta nebunie face parte din clasa lui Hamilton de pilot, stim bine cate motoare a spart la mclaren.
    7 2
  • daniel, ceea ce nu stii tu este faptul ca Hamilton il tot invata pe rosberg sa depaseasca fara sa ii sparga pneurile, iar mocofanul nu invata deloc :))
    9 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru