Mercedes susţine că este distrasă de egalitatea dintre Hamilton şi Rosberg

de Daniel Popescu
Vineri, 16.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes consideră că tactica de a-i trata în mod egal pe Lewis Hamilton şi Nico Rosberg reprezintă o distragere a atenţiei în anumite momente cheie.

Unul dintre lucrurile care nu este vizibil din exteriorul echipei este presiunea pe care am avut-o pentru a dezvolta echipament egal.

John Owen
Designer-sef Mercedes
Mercedes a decis să le acorde şanse egale lui Lewis Hamilton şi Nico Rosberg pe parcursul sezonului trecut, pentru a evita situaţia în care unul dintre ei este favorizat în lupta pentru titlul mondial.

Strategia a generat inevitabil numeroase controverse, însă oficialii constructorului german afirmă că această tactică are efecte negative şi asupra concentrării pe elementele esenţiale.

Potrivit designerului şef John Owen, o simplă înlocuire a unei componente pentru unul dintre monoposturi poate conduce la numeroase speculaţii cu privire la modul în care sunt trataţi cei doi piloţi ai echipei.

"Unul dintre lucrurile care nu este vizibil din exteriorul echipei este presiunea pe care am avut-o pentru a dezvolta echipament egal. Trebuie să te asiguri că motorul, sasiul, aerodinamica sunt la fel pentru ambii piloţi.

Mercedes a decis să existe o luptă corectă între piloţi, dar este corectă când trebuie să repari o componentă stricată şi devine un pic mai grea decât componenta similară de pe celelalt monopost? Există multe lucruri de acest gen care reprezintă o distragere a atenţiei", a explicat el.

Mercedes este determinată să le acorde şanse egale lui Hamilton şi Rosberg şi în sezonul următor.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru