Probleme la Caterham: proprietarul Tony Fernandes vrea să vândă echipa

de Daniel Popescu
Luni, 26.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tony Fernandes caută un cumpărător pentru constructorul auto Caterham şi echipa de Formula 1 cu acelaşi nume, pentru care solicită circa 420 de milioane de euro.

Esential 420 de milioane de euro este suma aproximativa solicitata de Tony Fernandes pentru constructorul auto si echipa Caterham
Tony Fernandes a anunţat la începutul sezonului că va retrage Caterham din Formula 1 dacă nu obţine niciun punct în sezonul 2014, însă omul de afaceri malaysian nu mai are răbdare până în luna noiembrie.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de agenţia de presă Bloomberg, Fernandes intenţionează să vândă întregul grup Caterham, alcătuit din constructorul auto şi echipa de Formula 1 cu acelaşi nume. El a stabilit deja şi un preţ de vânzare, estimat la 350 de milioane de lire sterline, echivalentul a aproximativ 420 de milioane de euro.

Caterham a debutat în Formula 1 în sezonul 2010, însă până în prezent nu a reuşit să obţină niciun punct. În plus, echipa a terminat sezonul 2013 pe ultimul loc în clasamentul constructorilor, în spatele rivalilor tradiţionali de la Marussia.

În plus, echipa din Rusia tocmai a obţinut la Monaco primele sale puncte din istorie, după ce Jules Bianchi a obţinut locul nouă.

Via Bloomberg

Comentarii (2)

  • Test Driver 01
    Fara rautate dar echipa asta n-are ce cauta in Formula 1, au o masina sub nivelul celei de GP 2, si in trei ani nu le-a reusit nimic. Credeau ca cu Renault o sa fie zei uitand ca Renault nu este interesat decat sa le vanda un motor si nimic altceva. Pentru a reusi in Formula 1 trebuie un manager capabil si asta nu se gaseste pe ebay.
    4 1
  • marian06
    Ar fi mare pacat sa se piarda o echipa de F1, chiar si cu rezultatele celor de la Caterham. Foarte multi contesta prezenta echipelor mici in F1. Dar dpmv o diversitate mai mare in randul echipelor de F1 asigura si spectacol. La Monaco timpii cei mai rapizi al echipelor codase au fost de sub 3" pe tur fata de reper, ceea ce e f bine. Priviti in istoria F1 si o sa vedeti ca si echipe mari (ex Mc Laren in 95, Ferrari in 92) au avut timpi mai slabi ca Marussia si Caterham fata de reper la cursele de la Monte Carlo. Imi doresc ca echipele acestea sa ramana in F1 si chiar sa fie acceptate si altele. Si poate vor fi reintroduse precalificarile pentru a avea spectacol si in ziua de Vineri.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru