Rosberg a câştigat cursa de la Monaco în faţa lui Hamilton! Ricciardo a completat podiumul

de Daniel Popescu
Duminica, 25.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a triumfat la Monaco în faţa coechipierului său Lewis Hamilton, care a fost nemulţumit de strategia aleasă de Mercedes pentru unica intrare la boxe. Daniel Ricciardo a completat podiumul de premiere şi a fost la un pas să-l depăşească pe Hamilton.

Esential 2 este numarul victoriilor obtinute de Nico Rosberg in sezonul 2014
4 puncte este avansul lui Nico Rosberg in fata lui Lewis Hamilton in clasamentul general
Nico Rosberg a obţinut duminică pe circuitul de la Monaco a doua victorie din acest sezon competiţional şi a revenit astfel pe prima poziţie în clasamentul general.

Pilotul echipei Mercedes a avut un start excelent, însă coechipierul său Lewis Hamilton s-a menţinut la aproximativ o secundă în spatele său pe tot parcursul primului stint. În acest context, strategia unicei intrări la boxe a devenit crucială pentru stabilirea învingătorului, însă planurile echipelor au fost bulversate de un accident suferit de Adrian Sutil la ieşirea din tunel în turul 25.

Intrarea Safety Car-ului pe circuit i-a determinat pe cei de la Mercedes să-i cheme simultan la boxe pe Rosberg şi Hamilton, astfel că cei doi şi-au păstrat poziţiile, element care l-a nemulţumit profund pe britanic. "Nu-mi vine să cred că a trebuit să opresc la boxe,vă rog să-mi spuneţi ce opţiune mai am", a reproşat el prin radio referindu-se la modul în care îl poate învinge pe Rosberg.

Totuşi, pneurile soft au fost suficient de rezistente pentru ca piloţii să nu mai intre la boxe, iar unica speranţă a lui Hamilton a fost să-l depăşească pe Rosberg pe circuit.

Speranţele sale s-au năruit cu aproximativ 10 tururi înainte de final, când a raportat prin radio că i-a intrat ceva în ochi. La momentul respectiv, britanicul avea un avans de aproximativ 10 secunde în faţa lui Ricciardo, însă australianul a redus gradual diferenţa şi a ajuns la mia puţin de o secundă în spatele său cu două tururi înainte de final. Pilotul echipei Red Bull nu a fost însă capabil să iniţieze un atac decisiv, astfel că s-a mulţumit cu locul trei, la fel ca în Spania.

Cursă cu probleme pentru Vettel şi Raikkonen

Hamilton a pilotat foarte bine şi m-a forţat. Am fost sub presiune, dar am construit un mic avans datorită pneurilor proaspete.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Chiar şi în acest context, Ricciardo poate fi mulţumit cu ocuparea ultimului loc pe podium, întrucât startul părea să-i favorizeze pe Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen. Aceştia au avut parte de cele mai bune starturi de cursă, însă cei doi au fost privaţi de o clasare pe podium din motive diferite.

Pilotul echipei Red Bull l-a depăşit la start pe coechipierul Ricciardo, în timp ce Raikkonen a profitat de situaţie şi i-a depăşit atât pe Fernando Alonso, cât şi pe Ricciardo. Un acroşaj intre Sergio Perez şi Jenson Button, soldat cu abandonul pilotului Force India şi investigarea pilotului McLaren după cursă, a generat intrarea Safety Car-ului pe circuit încă din primul tur.

La restartul de peste trei tururi, Vettel a raportat o defecţiune tehnică la unitatea de propulsie şi, după ce s-a chinuit câteva tururi, echipa i-a solicitat să retragă monopostul la boxe pentru a proteja motorul.

Raikkonen nu s-a putut însă bucura prea mult de promovarea pe locul patru, întrucât după intrarea la boxe a fost lovit de un pilot Marussia şi a fost nevoit să intre încă o dată la standuri, moment în care a coborât până pe poziţia a 14-a.

De problemele celor doi au profitat chiar coechipierii lor: Ricciardo a revenit pe poziţia a treia câştigată în calificări şi a fost la un pas să-l depasesca pe final pe Hamilton, în timp ce Alonso şi-a trecut în cont un loc patru, la aproape 23 de secunde în spatele învingătorului.

Hulkenberg rezistă pe locul cinci

Mi-a intrat ceva în vizor, dar nu a fost nimic important. Am avut un ritm bun şi m-am simţit puternic, dar este incredibil de dificil să depăşeşti.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Nico Hulkenberg a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai buni piloţi în privinţa strategiilor. Plasat doar pe poziţia a 11-a a grilei de start, pilotul echipei Force India a adoptat o strategie opusă, cu un prim stint pe pneuri soft urmat de un final pe cauciucuri supersoft.

Acest lucru i-a permis germanului să ajungă până pe locul cinci, poziţie pe care a reuşit să şi-o păstreze până la final în ciuda unor atacuri succesive din partea celor doi piloţi de la McLaren, Kevin Magnussn şi Jenson Button.

Incident între Raikkonen şi Magnussen

Deşi se afla în postura de a lupta pentru locul cinci, Magnussen a fost depăşit de Button şi apoi a fost atacat de Raikkonen. Pilotul Scuderiei Ferrari a încercat o manevră curajoasă în acul de păr, însă cei doi au sfârşit prin a rămâne blocaţi în acel punct pentru câteva secunde.

În urma incidentului, finlandezul a intrat la boxe şi a terminat pe 12, în afara punctelor, în timp ce Magnussen şi-a trecut în cont ultimul punct pus în joc.

Puncte istorice pentru Marussia

Este foarte frumos să fiu pe podium. La sfârşit m-am apropiat de Hamilton şi am încercat să-l pun sub presiune, dar locul trei a fost tot ce am putut să fac.

Daniel Ricciardo
Pilot Red Bull
Incidentul dintre Raikkonen şi Magnussen l-a propulsat pe Felipe Massa (Williams) pe locul şapte, însă marele câştigător a fost Jules Bianchi.

Francezul a scris istorie după ce a adus primele puncte pentru Marussia, echipă care a debutat în Formula 1 în sezonul 2010. Bianchi a terminat pe circuit pe locul opt, însă a pierdut o poziţie în faţa lui Romain Grosjean (Lotus) după ce a primit o penalizare de cinci secunde în clasamentul cursei pentru a servit o altă penalizare de cinci secunde în timp ce Safety Car-ul era prezent pe circuit.

Cel mai bun rezultat şi pentru Caterham

La rândul lor, cei de la Caterham au înregistrat cel mai bun rezultat din istorie, după ce Marcus Ericsson a terminat pe locul 11 în faţa lui Raikkonen, Kamui Kobayashi (Caterham) şi Max Chilton (Marussia).

Pe lângă Vettel, Perez şi Sutil, în Marele Premiu al statului Monaco au mai abandonat Esteban Gutierrez (Sauber), Valtteri Bottas (Williams) şi Jean-Eric Vergne şi Daniil Kvyat de la Toro Rosso, în timp ce Pastor Maldonado nu a mai luat startul din cauza unei defecţiuni la sistemul de alimentare cu combustibil al monopostului Lotus.

Cel mai bun timp în cursă a fost stabilit de Raikkonen, care a fost cronometrat cu 1:18.479 în turul 75.

Monaco - Rezultate cursă:

 1. 
Nico Rosberg Mercedes 1h49m27.661s 2. Lewis Hamilton Mercedes +9.210s 3. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault +9.614s 4. Fernando Alonso Ferrari +32.452s 5. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes -1 lap 6. Jenson Button McLaren-Mercedes -1 lap 7. Felipe Massa Williams-Mercedes -1 lap 8. Romain Grosjean Lotus-Renault -1 lap 9. Jules Bianchi Marussia-Ferrari -1 lap 10. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes -1 lap 11. Marcus Ericsson Caterham-Renault -1 lap 12. Kimi Raikkonen Ferrari -1 lap 13. Kamui Kobayashi Caterham-Renault -3 laps 14. Max Chilton Marussia-Ferrari -3 laps Retirements: Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 59 laps Valtteri Bottas Williams-Mercedes 55 laps Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault 50 laps Adrian Sutil Sauber-Ferrari 23 laps Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault 10 laps Sebastian Vettel Red Bull-Renault 5 laps Sergio Perez Force India-Mercedes 0 laps Pastor Maldonado Lotus-Renault 0 laps
Drivers' championship:

Pos Driver Points
 1.  Nico Rosberg      122
 2.  Lewis Hamilton    118
 3.  Fernando Alonso   61
 4.  Daniel Ricciardo  54
 5.  Nico Hulkenberg   47
 6.  Sebastian Vettel  45
 7.  Valtteri Bottas   34
 8.  Jenson Button     31
 9.  Kevin Magnussen   21
10.  Sergio Perez      20
11.  Felipe Massa      18
12.  Kimi Raikkonen    17
13.  Romain Grosjean   8
14.  Jean-Eric Vergne  4
15.  Daniil Kvyat      4
16.  Jules Bianchi     2

Constructors' championship:

Pos Team Points
 1.  Mercedes              240
 2.  Red Bull-Renault      99
 3.  Ferrari               78
 4.  Force India-Mercedes  67
 5.  McLaren-Mercedes      52
 6.  Williams-Mercedes     52
 7.  Lotus-Renault         8
 8.  Toro Rosso-Renault    8
 9.  Marussia-Ferrari      2
10.  Sauber-Ferrari        0
11.  Caterham-Renault      0

Comentarii (55)

  • Imi poate explica cineva ce s-a intampla cu Kimi la acel SF?
    7 6
  • hakkinen
    Ce s-a intamplat cu Kimi? De ce a intrat sa schimbe de doua ori in cateva tururi?
    8 6
  • Kimi e un penibil!!!!!!! Cele mai tari depasiri...va ramane in istorie cu incercarea de depasire din acul de par. Sutil a reusit-o de cateva ori, Kimi nu! Cum spuneam ieri, Ferrari a irosit banii cu el.
    17 47
  • Nimeni
    Eu, tu esti un penibil!
    22 12
  • @hakkinen
    Rai a facut pana si a trebuit sa reintre la boxe. O cursa la care am dormit bine.
    23 0
  • Penibil esti tu cu acest comentariu inutil. Orice ai spune, Kimi este unul dintre cei mai buni piloti din Formula 1. Ferrari nu a irosti banii cu el, Ferrari nu sunt instare sa faca o masina competitiva. Spune-mi te rog frumos cine a fost ultimul pilot care a castigat campionatul mondial pentru Ferrari.
    26 9
  • Din pacate, pentru mine, ca fan Ferrari, singura bucurie a fost ca n-a aparut Bieber sa le interviul baietilor la final de cursa. Cat ghinion pe Raikkonen! Incredibil. Cred ca are nevoie de psiholog sau ceva magie ca sa treaca de faza asta...
    Felicitari lui Bianchi. A luat primele puncte in F1. Cred ca Ferrari ar trebui sa-si aleaga cu mai mare grija pilotii. Bianchi nici nu cerea 15 mil., iar daca nu avea atatea probleme, poate ca azi lua si mai multe puncte, cine stie. Bravo!
    Imi pare rau ca Ricciardo nu e mai insistent. E rapid, dar n-are sange rece. Nu in toate cursele il prinzi pe Hamilton.
    18 12
  • @hakkinen
    Kimi a reusit sub safety car miraculoasa "performanta" sa se loveasca cu monopostul Marussia condus de Chilton si sa faca pana pe unul din pneurile abia schimbate la inceputul acelui tur! Deci.... omul a reusit sa opreasca la boxe de 2 ori sub SC si uite asa a ajuns de pe 3 pe 13. Bravo Kimi!
    23 8
  • Dobay e ca Miki... confunda timpii de pe sectoarele intemediare cu timpii pe tur... slab comentariu la Dolce din partea celor 2 (celalat comentator nici nu conteaza... macar Dobay cunoste motorsport, chiar de e foarte subiectiv in ”analize” si are deficiente in a comenta in timp real)
    11 4
  • Bianchi! ;)
    9 1
  • Bravo Mercedes! Au ucis concurenta cu inca o dubla!
    11 4
  • bogdan
    Kimi in doua curse a fost lovit din spate de Magnusen si n asta de Marussia. In una i a cedat pozitia lu alonzo dupa start si n alta a fost facut de ekipa la boxe. Trebuie sa fii dus sa zici ca i vina lui.
    17 13
  • Ferrari
    Trebuie sa fii dus sa spui ca l-a "facut" echipa in conditiile in care se lupta pentru puncte la constructori cu Red Bull. Inteleg ca sunteti fani ai lui Raikkonen dar mai folositi-va si neuronul asa din cand in cand. Dar la depasirea aia ratata tot echipa sau Alonso au fost de vina, evident. Alonso nu i-a cedat pozitia la start astazi? N-a cedat-o, a fost prea bun finlandezul. L-au adus ca sa-l "impinga" pe Alonso dar vad ca ar trebui sa se impinga mai intai pe el.
    14 7
  • rai a facut "pana lenta" cica .... Din alea de facea si Massa cand era clar ca Alonso nu are vreo sansa in cursa respectiva. Dar eu il inteleg siu pe Kimi de ce a mers acolo desi stia despre ce e vorba, si cred ca l-ati intelege si voi daca ati fi in situatia lui: e vorba de milioane de euro

    Este a doua cursa cand consecutiva cand Kimi e mai bun dar intervine ceva
    18 21
  • AMG ,,enervanti ,,din nou ,Bravo Rici ,Alonso in nota obisnuita de la inceput ,KIimi din pacate o mare bila neagra ,aplecat Massa a ramas el ,in concluzieo cursa animata doar de safety car si gafele lui Kimi , bucuria iesirii Vitelului ,care culmea numai lui i se strica masina
    10 24
  • bigboss
    trebuie sa fii dus cu capul sa nu intelegi ca banii le plac si celor din conducerea Ferrari, bani care vin in anumite conditii, bani care merg in conturile lor. Evident ca le pasa si de rezultate, dar astea sunt in planul doi. Bani vrea si banca Santander care face o gramada de bani cu numele Alonso. D'aia trebuie sa ramana umflat
    9 18
  • asta cu mi-a intrat musca in ochi e penibila. Rosberg e mai bun la Monaco si basta
    16 25
  • The long road back to home has begun: "Lewis Hamilton says he would have been called in for an early pit-stop had he still been driving for McLaren #SkyF1"

    Yeppa.... Hamilton NOT Alonso.
    5 20
  • @bigfoss
    Da, pe Alonso il "umfla" toata lumea, inclusiv adversarii mai vechi si aia noi! Probabil platiti tot de Santander. Sa nu-ti oboseasca materia cenustie :))
    14 16
  • hamitoane
    Ham a fost penibil tot weekendul incepind cu declaratia aia ca face ca senna. Bravo Rosberg!
    22 26
  • Mirciulica iar ai dat cu bita in balta ,cit despre Ham din ce in ce mai antipatic si in curind il va ajunge pe Viteel
    12 28
  • Vrem pe Lewis inapoi, nu pe Alonso :(((
    Am vorbit cu atatia fani Mclaren din toata lumea, doar 2 mi-au spus ca il vor pe Alonso, 99% spun ca daca nu Ham atunci orice alt pilot numa Alonso NU
    13 18
  • Mirciulica din pacate singura variata este Alonso ,pt ca vine si cu sponsor puternic si cu valoare ,ne place sau nu ,nu degeaba il apreciaza toti mari din f1 ,pai conteaza sa cistige nu caracterul ,ce Ham sau Viteel stau mai bine ,daca vrei caracter il iei pe Rici ,cu risul ala nu poti sa te superi pe el
    14 7
  • @ss76

    Ce naiba ma fac daca vine Alonso? Cum saracie sa tin cu el, daca personal ii detest caracterul? Nu o sa il iert niciodata pentru Ungaria 2007 cand a stat la stand doar ca Lewis sa nu mai resueasca sa faca timp de pole in Q3.
    Iubesc Mclaren ca viata mea, si va trebui sa ma adaptez si sa il accept si sustin daca vine la Mclaren, dar sper sa nu vina. Mai bine sa o dam in bara cu Stoffel Vandoorne sau cu Hulkenberg decat cu Alonso. Dar daca vine il voi sustine din loialitate si iubire pentru Mclaren, dar personal va fi ca si cum ar trebui sa inghit fortat o mancare de care mi-e greata doar cand o vad... dar pentru Mclaren inghit si cianura de Alonso :)))
    9 20
  • mirel_f1
    Ocursa frumoasa si mai ales ca Monaco e un circuit cu traditie in f1un circuit stradal superb.Mercedes AMG a cistigat inca o data locul 1 si 2 si lucrurile sunt clare NU au rivalii ....
    1 1
  • @@bigboss
    pai lumea aia nu-l umfla ea!!! Il vede umflat de Santander si il ia ca atare umflat
    5 4
  • @mclada mircea 19toamna
    Pai nu l-ai avut pe Lewis atatia ani? Alonso nu vine la Mclada, asta e sigur :)-sunt convins ca esti innebunit dupa caracterul lui hami ;)-deja iese la lumina, cum pierde cum isi da in "stamba"
    11 17
  • bigfoss
    da, crezi ca "lumea" aia e stupidutza asa ca tine :)
    5 4
  • Marius
    Santader are contract cu Ferrari indiferent ca pleaca sau nu Alonso. Si Mclaren ba chiar Hamilton a fost sponsorizat de Santander.
    11 2
  • BAI FRATE CONTEAZA SA CISTIGE SI O SATI REVI SI TU SI CEILALTI FANI ,TE FACI FRATE CU DRACU PINA TRECI PUNTEA , ASTA ESTE ,,,,,SI IN INCHEIERE FORTAA ALONSOO
    8 7
  • Hamiltom il respecta pe Alonso pentru ca se aseamana. Ba o musca in ochi ba nu stiu ce. De la McLaren a plecat ca l-a batut Button la Spa. Cu Alonso ii era usor, dar cand da de greu iese la iveala caracterul
    12 19
  • si eu sunt fan McLaren si sper sa vina alonso inapoi. Numa asa ca sa ia bataie iar, de la button sau magnussen, nu conteaza. Aici nu o sa faca astia pana lente doar asa ca vrea alonsita
    6 9
  • Test Driver 01
    Lasa-ti pe nebunul in pace ca sufera ca prostul cand favoritul nu castiga. In 2007 plangea de la fiecare cursa, in 2008 s-a bucurat dar dupa aia Dumnezeu l-a uitat si de atunci nici EL nu se mai streseaza cu nebunul. Lasa-ti-l in prostia lui, nu se mai face bine, daca nici familia nu se chinuie sa-l ajute, treaba lor, probabil l-au abandonat de mult, ce sa faci cu un nebun in casa? L-a parasit si iubita, macar fata s-a prins ca gasesti ceva mai bun in alta parte, saracul nebul a ramas cu "iubirea" pentru McLaren, care ii incalzaste noptile lol.
    3 3
  • Ce frumos...Degetica e acolo unde ii e locul, in spatele lui Riciardo....ce frumos arata pe locul....5....predestinat e...Dulcea razbunarea a lui Webber :)
    11 14
  • bigboss
    ce ii tot dati cu alonso ca e prastie de mult. Ziceati ca Vettel nu e bun fara masina. Acu se pare ca nu are masina dar Ricciardo ii ia fata lui Alonso de vai neamu lui
    8 12
  • Test Driver 01
    Iar la Mercedes, daca sunt destepti o sa-l faca pe fata asa cum se plangea Hamilton la tata "Dennis" si dupa facea ca nu stie. Cat a fost la McLaren Hamilton isi punea echipa sa schimbe incet, sa schimbe strategia, sau sa puna mai multe benzina, coechipierului doar dor sa castige si el l o cursa, comic ar fi ca cei de la Mercedes sa faca la fel loooool. Sau cine stie se roaga de Alonso sa-l primeasca la Ferrari loool.
    4 1
  • Am vazut o stire cum ca lui Kimi, Alonso i-a spus sa depaseasca acolo. Si asta repede l-a ascultat si a luat teapa. Plus ca avea mai multe butoane pe volan decat Alonso. Inginerii i-au pus mai multe sa il bage-n ceata.
    13 8
  • F1 din 1990
    Mircea, stii cum s-ar putea sa-ti indeplinesti visul cu Hamilton la Mc Laren? Numai daca anul acesta nu castiga titlul la piloti. Nu se mai suporta cu Rose, asta se vede, la festivitatea de premiere nici maca rnu s-a uitat la el. Luna de miere la AMG s-a terminat. De acum in colo cum spunea cineva pe forum din Canada incepe macelu. Ham este un pilot de totul sau nimic. Nu suporta sa piarda nu accepta. Poate are si el dreptate, masina o dezvolt, rezolv problemele cu ambreaju, gasesc setarile cele mai bune si vii tu Niculae si culegi roadele.
    19 7
  • @bigboss
    Newey a facut o masina mai buna ca Ferrari si anul asta. Tu sa-l compari pe Vettel cu Riciardo ca au aceeasi masina. Alonso cu a 3-a masina ca viteza e pe locul 3 in clasament! Unde sunt pilotii Red Bull?
    4 2
  • Ce mare branza a facut Hamilton la Mclaren, ca desi avea masini bune tot dupa Alonso iesea. Vetel e varza fara masina dominanta. E drept, si cu ceva ghinion, dar in calificari Riciardo e suprem!
    5 2
  • mdaaaa
    iarasi au aparut pe forum indivizi care zic ca:KIMI a fost matrasit de echipa! Mai oameni buni voi vedeti alta competitie cumva-GT2...MOTO...etc...eu zic sa va uitati la ducktv este mai pe intelesul vostru.
    10 6
  • Sa ne gandim un pic, cred ca de data acesta Rosberg merita un titlu, ca deh Ham are deja unu .
    1 3
  • malasorte
    cum spune @hakkinen..am dormit bine...din '94 ma uit la F1 dar pe an ce trece e tot mai jalnic...
    7 1
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Singurul lucru care îl apreciez la tine e devotamentul/iubirea/pasiunea (etc) pentru McLaren...sper sa ai ocazia să îi vezi din nou campioni...poate chiar cu Alonso, dar eu cred că poţi să stai liniştit ....McLaren spune că l-ar vrea pe Alonso, dar eu nu văd motivele pentru care Alonso ar vrea McLaren....au la dispoziţie cel mai bun motor şi abia se luptă pentru locul 5 la constructori...deocamdată nu oferă nimic care să te facă să îi alegi.
    Cât despre Alonso vs Raikkonen...cum puteţi fi aşa idioţi încât să credeţi că Ferrari preferă să se saboteze singură, să nu câştige cu Raikkonen doar ca să primească bani de la Santander? Chiar arată ca o echipă care are nevoie aşa mare de bani încât să renunţe la lupta pentru titlu? Cum se poate ca toţi oamenii care au făcut Formula 1/motorsport toată viaţa să spună ca Alonso e un pilot foarte bun şi voi să spuneţi ca e un pilot umflat? Eu am tras o singură concluzie....
    16 3
  • GrosJan
    eu nu am putut sa dorm. A fost o cursa destul de spectaculoasa, mai ales la final cand Ricciardo a incercat sa-l prinda si sa-l depaseasca pe Hamilton. Rosberg a castigat pe merit, e mai bun decat Hamilton la Monaco, eu ma asteptam sa castige.
    Nu as paria ca Mercedes va castiga toate cursele. E din ce in ce mai mare tensiunea, Mercedes risca un dublu abandon in acelasi tur :)
    Masinile astea aluneca si iar aluneca, e ceva munca pe piloti sa le tina aproape de glisiere, da' nu mai mult; e si asta un spectacol in sine
    9 15
  • https://www.youtube.com/watch?v=ttanfJW5wHI
    6 1
  • marian06
    Toata lumea scot in evidenta rezultatele celor din fata. Dpmv performerul zilei a fost Bianchi - excelent si m-as fi bucurat sa fi intrat in puncte si Ericsson.
    Dpv al castigaturului, daca puneam la pariuri castigam. Bv Nico.
    Monaco era o cursa la care ma asteptam sa o castige. O serie de persoane, au sustinut si sustin ca Hamilton e mai bun, dar e foarte usor sa urmaresti cursele din anii precedenti sa iti dai seama ca nici un pilot nu poate fi favorit in fiecare cursa.
    3 0
  • BV Rosberg
    dc titlul merge la MB sa-l ia Rosberg

    cat despre Ferrari ... cat ghinion
    deja il vedeam pe Kimi pe podium ... mare pacat
    macar taceau astia cu teoriile conspiratiei ...

    media a vrut scantei intre Kimi si Alonos, a primit Nico si Ham
    cel putin la fel de palpitant :))))
    ma bucur pt Rosberg, I-a mai rupt un pic din coarnele lui Ham ... prea s-a dus catre razboiul de declaratii (dc era Alonso in locul lui deja l-ati fi acuzat de genocid si multe altele) :))))


    sa vedem ce stie scuderia in Canada
    sper ca nu degeaba asteptam acea mare "imbunatatire" de performanta

    Forza Rossa!!!
    9 4
  • cata vreme o sa vad cum coechipierul lui Alonso (care o fi el) este retras din diverse motive la boxe in momente nepotrivite & co., DA, Alonso o sa ramana un UMFLAT. A facut caragata cand era la McLaren ca nu a fost chemat primul la boxe desi era in urma lui Ham in cursa, ca el e ceampionu & shit. Atunci ati imbratisat imediat ideea cu defavorizarea lui Alonso desi se petreceau lucruri absolut normale. Acum cand pe fata e stricata strategia lui Kimi, nu e dom'le nimic, Kimi ala e o afacere proasta. Cert este ca Kimi se clasa in fata lui Alonso in ultimele doua curse daca nu apareau evenimentele alea "neprogramate". Dar Ferrari merge pe ideea Alonso sau nimic, Alonso sa se claseze musai mai in fata chiar daca asta inseamna doar un loc 4 sau 7. Isi merita soarta, sper sa stea Alonso la ei cat mai mult, pana la 45 de ani cel putin, ca sa se aleaga praful de echipa aia
    5 8
  • @ciuma

    nu intru in discutii contradictorii cu anti-fani dar "just for your information"
    Max Chilton I-a cauzat o pana lui Kimi ... imi pare rau sa te dezamagesc dar daca cineva vrea sa vada "teorii de conspiratie" le vede oricum

    m-as fi bucurat sa-l vad pe Kimi pe podium (probabil si Luca di Monte) dar aste e ...
    9 1
  • @Ciuma, mai nene esti la fel de util ca si numele tau! Serios, tu te-ai uitat la altceva sau macar ai citit articolul sau doar te imprastii pe aici asa, degeaba? Ce vina are Alonso ca dobitocii nu s-o uitat pe unde merg si din doi unu o facut pana? Alonso era in alta parte sau ar fi trebuit sa stea cu sabia sa ii decapiteze pe toti care se apropie de saraca victima cu venitul minim garantat (de subzistenta) de batar 15.000.000 euro..... Tot Alonso ii de vina ca o incercat sa il depaseasca pe Magnusen pe unde nu era loc.... trebuia sa fie Alonso acolo sa il carpeasca pe Magnusen ca nu ii asterne covorul rosu sa poata trece Altetea Sa Sticla de Vodka! Inainte sa il tot idolatrizati, sa il tot ridicati in slavi sa il numiti zeul al vostru mai bine v-ati uita cum chiloteaza, daca ii dai lui Chilton Ferrari-ul lui Kimi si lui Kimi pe a lui Alonso il bate Chilton de ii iese toata vodka ingurgitata pana acuma! Oricum, degeaba plangeti, Kimi este si o sa fie nr2 la Ferrari si asta chiar daca nu o sa recunoasca nimeni, Alonso e un brand pe cand Kimi e tot o vodka si o frustrare!
    6 5
  • In loc sa il laudati pe Ricciardo pentru performanta voi ii plangeti de mila lui Raikonen ca este paralele cu pilotajul sezonul asta!
    4 5
  • hai ca stie toata lumea ce se intampla la Ferrari, in special de cand au venit Alonso si Santander acolo ...
    4 3
  • ildottore
    @dracu ai dreptate. de la inceputul sezonului ricciardo a fost si este peste vettel. prestatia lui ar trebui laudata. bv lui. ferrari se vor zbate in mediocritate si comentariile la adresa lor vor curge tot sezonul dar nu vad speranta de remedieri miraculoase. felicitari force india (cu motor mercedes) peste mclaren si williams.
    1 2
  • deci nico 2 victorii hamilton 4 si nico conduce in clasament
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru