Rosberg consideră că a remediat problemele care îl împiedicau să câştige curse

de Daniel Popescu
Luni, 22.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg consideră că cele trei victorii obţinute în ultimele patru curse demonstrează că a trecut peste problemele care în sezonul precedent l-au împiedicat să fructifice pole position-urile obţinute.

Cred că am găsit ceea ce ar fi trebuit să găsesc anul trecut în ceea ce priveşte cursele.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a fost în mod tradiţional pilotul Mercedes cu un ritm superior în curse, fapt demonstrat de cele 11 victorii obţinute anul trecut şi de cele trei victorii din primele patru curse ale acestui an.

Coechipierul său Nico Rosberg a reuşit însă să recupereze teren şi a obţinut la rândul său trei victorii în ultimele patru runde, ultima dintre ele chiar în Marele Premiu al Austriei de la sfârşitul săptămânii trecute. Germanul a plecat de pe locul doi al grilei de start, însă l-a depăşit pe Hamilton în primul viraj şi ulterior a controlat cursa fără emoţii.

"Am avut un start bun, iar apoi am avut un ritm bun în cursă, pentru asta sunt cel mai mulţumit. Cred că am găsit ceea ce ar fi trebuit să găsesc anul trecut în ceea ce priveşte cursele, iar asta funcţionează cu adevărat pentru mine în acest an", a declarat el.

Esential 10 puncte este diferenta dintre Lewis Hamilton si Nico Rosberg in clasamentul general
În schimb, Hamilton susţine că a pierdut duelul cu Rosberg din debutul cursei din cauza unei posibile defecţiuni tehnice la monopostul Mercedes.

"Am avut o problemă cu turaţiile.

Am luat piciorul de pe acceleraţie, iar acceleraţia era încă activată. Nu este cel mai bun mod de a începe cursa, dar vom munci pentru a îmbunătăţi această situaţie în partea mea a garajului", a precizat el.

În urma rezultatelor din Austria, Hamilton a rămas lider în clasamentul general, însă avansul sau s-a diminuat la numai 10 puncte. 

Comentarii (6)

  • Pai el pune cursa de la monaco ca o rezolvare a problemelor? 3 din ultimele 4? ...penibil, victoria aia nu are nici o treaba cu abilitatile sale de pilot. Daca ieri a castigat ca a reusit sa inteleaga mai bine monopostul decat hamilton, atunci da, merita sa fie campion dar dupa cum spune hamilton ca a avut probleme cu acceleratia, nu il vsd bine pe rosberg
    19 7
  • Bogdan
    Articolul asta este scris ca si cum autorul ar fi pogorat duminica pe pamant si s-ar fi uitat doar pe clasamentele finale ale curselor.
    Personal nu gasesc in regula acest mod de a scrie articole.
    7 1
  • balatescu
    JALNIC !!! A CISTIGAT O CURSA !!!!!!!!!
    4 0
  • lucky70
    Eu cred ca circuitul austriac ii convine lui Rosberg,de aici si ritmul bun de cursa,coroborat cu startul excelent.Daca Hamilton nu era depasit la start,nu sant convins ca Rosberg il putea depasi pe circuit!Vedem ce face in urmatoarele curse,ar fi frumos sa vedem o lupta echilibrata intre ei!Cine stie,asa ar mai avea si Ferrari o sansa,daca schimba piulitele...
    6 0
  • Florin
    Eu sunt inca convins ca in spatele aparentelor e un mare joc de culise.
    Mercedes avand acest uriaș(încă) avantaj in acest moment al campionatului își permite sa influențeze subtil cine sa iasa pe primul loc. Si sunt aproape sigur ca anul asta va ieși camion Rosberg, pentru ca cei de la Mercedes doresc sa arate(daca mai este nevoie) ca au făcut un monopost atat de bun ca oricine poate deveni camion cu el. Pe ei ii intereseaza in primul rand câștigarea trofeului la constructori si abia apoi cel la piloti.
    Uitati-va la reacția lui Lauda si Toto Wolf din garaj cand castiga Rosberg sau Hamilton, si veti vedea pe cine sprijina anul asta.
    Cred ca semnarea contractului cu Hamilton pe 3 ani este o securizare a rezultatelor pt anii care urmeaza in cazul in care valoarea echipelor se mai niveleaza.
    3 3
  • @Florin, Lauda a facut lobby pentru aducerea lui Hamilton la Mercedes in locul lui Schumacher. Din cauza asta se oftica mereu cand nu castiga Hamilton. Da, Lauda este fanul lui Hamilton si ii place de englez. Eu nu il mai suport pe Lauda pentru ca nu este impartial in garaj astfel incat sa se bucure, ca si consultant de F1 la Mercedes, pentru succesul echipei, ci doar al pilotului pe care il favorizeaza el. Daca gafa de la Monaco se intampla pentru cazul lui Rosberg si castiga Hamilton pe baza acelei greseli, nu era atat de virulent in declaratii. De fapt, s-a vazut cand Rosberg a ramas fara frane in Bahrain (parca?!) si a trecut Raikkonen pe langa el, ca Lauda nu a avut nicio declaratie furioasa asupra echipei ca au ramas pilotii fara frane pe sfarsitul cursei.

    Toto Wolff se bucura pentru 1-2-uri. Nu conteaza care e primul, nu conteaza care e al doilea. Pe el il intereseaza sa ia Mercedes tot ce poate lua dintr-un mare premiu. Iar asta e o mentalitate buna de lider de echipa.

    Chestia asta cu jocul de culise, a fost anul trecut la Monza, dupa ce Rosberg i-a distrus cursa lui Hamilton la Spa. E cam absurd sa gresesti de 2 ori in perioade cheie in acelasi viraj, in acelasi fel, iar "intamplator" sa pierzi locul 1 din gafa aia.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru