BMW Seria 4 facelift: mici schimbări de design la exterior și interior pentru toată gama de versiuni a modelului de clasă medie

de Daniel Popescu
Marti, 17.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Seria 4 a primit un facelift cu îmbunătățiri de design pentru toate versiunile sale, Coupe, Cabrio și Grand Coupe, dar și pentru versiunea de performanță M4.

Lansat pe piața internațională în 2013, modelul premium de clasa medie BMW Seria 4 a primit în cele din urmă un facelift discret pentru toate versiunile sale.

Din punct de vedere al designului se remarcă în special blocurile optice, care deși au o formă similară beneficiază acum de tehnologie  full-LED în locul xenonului, iar la acestea se adăugă și proiectoare de ceață și o restilizare a prizelor de aer. De asemenea, spatele beneficiază de un tratament asemănător, cu stopuri și bară de protecție ușor restilizate.

BMW Seria 4 este disponibil acum și în două noi nuanțe de albastru și portocaliu, în timp ce jantele de 18 inch și 19 inch au fost la rândul lor ușor retușate. La interior, Seria 4 primește ușoare modificări la nivelul volanului, iar consola centrală este în negru lucios, în timp ce tapițeria este disponibilă în trei nuanțe noi de culoare.

Sistemul de navigație Proffesional disponibil opțional a primit la rândul său o nouă interfață grafică, cu 6 iconițe sub forma unor tile-uri, la fel ca pe Seria 5.

Tot opțional este disponibil și ecranul de bord complet digital, numit Multifunctional Instrument Display.

La nivelul motorizărilor nu se remarcă nicio schimbare majoră. La fel ca și până acum, BMW Seria 4 facelift și celelalte versiuni ale sale vor fi disponibile cu 3 motoare pe benzină (BMW 420i, BMW 430i şi BMW 440i) și 3 unități diesel (BMW 420d, BMW 430d, BMW 435d xDrive).

În total sunt disponibile 31 de variante, dintre care 12 cu sistem de tracțiune integrală xDrive: puterea propulsoarelor pe benzină variază de la 184 CP (420i) la 326 CP (440i), în timp ce dieselul se mândrește cu puteri de la 190 CP (420d) la 313 CP (435d xDrive). În schimb, BMW Seria 4 Gran Coupe este disponibil cu un propulsor diesel adițional care dezvoltă 150 CP.

În plus, Seria 4 Coupe și Seria 4 Gran Coupe beneficiază de o setare mai rigidă a suspensiei pentru un caracter sportiv mai accentuat. Toate aceste noutăți sunt disponibile pe toate cele 3 versiuni: BMW Seria 4, BMW Seria 4 Cabrio și BMW Seria 4 Gran Coupe, însă constructorul german a introdus îmbunătățiri și pentru versiunile de performanță BMW M4 și BMW M4 Coupe.

Este vorba despre echiparea standard cu blocuri optice LED integral adaptive, dar și de schimbări la nivelul stopurilor LED, la care se adăugă îmbunătățirile aduse sistemului de navigație Professional.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru