Feedback

Aniversare în stil britanic: Jaguar a transformat două exemplare F-Type Cabrio în mașini destinate raliurilor pentru a sărbători 70 de ani de la debutul lui XK 120

Publicat Luni, 12.11.2018
de Cornel Șocariciu
Comenteaza 1
Au trecut 70 de ani de când ADN-ul Jaguar a fost îmbunătățit cu gene sportive. Pentru a marca acest moment, producătorul britanic a pregătit o serie de versiuni limitate ale unor modele deja aflate în gamă. Astăzi, facem cunoștință cu două exemplare F-Type Cabrio pregătite pentru probe de macam.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar împlinește 70 de ani de la introducerea în gamă a primului model cu caractestici sportive: XK 120. Pentru a aniversa cum se cuvine frumoasa vârstă, producătorul britanic a pregătit o serie de evenimente speciale, dar și versiuni limitate ale unor modele deja aflate în gamă.

În urmă cu două săptămâni, Jagur ne-a făcut cunoștință cu ediția limitată F-Type Chequered Flag. Acum, britanicii prezintă un F-Type Cabrio pregătit pentru probe de raliu desfășurate pe macadam.

Două astfel de exemplare F-Type au fost dezvoltate, iar conform declarațiilor făcute de reprezentanții Jaguar, modelul va putea fi admirat doar în cadrul unor evenimente speciale pregătite de britanici. Modelul pregătit de Jaguar a primit un rollcage, scaune speciale cu centuri cu prinderi în șase puncte, un sistem special pentru stingerea incendiilor și un sistem de frânare mult îmbunătățit.

De asemenea, garda la sol a fost mărită cu 40 de mm, suspensiile au fost recalibrate, iar jantele au fost înlocuite cu unele gândite special pentru sporturile cu motor. Sub capotă, Jaguar a optat pentru motorul Ingenium de 2.0 litri de 300 de cai putere.


Comentarii (1)

  • mircea badea
    de ce doar 300 de cai?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru