Autoritățile germane au demarat încă o anchetă: Volkswagen Group este cercetat pentru evaziune fiscală

de Sebastian Toma
Miercuri, 25.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Scandalul Dieselgate le aduce probleme suplimentare celor de la Volkswagen, pe lângă reparația mașinilor afectate și lovitura de imagine suferită. Anchetatorii germani investighează și posibilitatea ca grupul Volkswagen să fi făcut evaziune fiscală.

Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Volkswagen Group este subiectul unei noi anchete făcute de autoritățile germane, titrează Automotive News. Potrivit publicației, procurorii au început o investigație pentru a determina daca grupul german a făcut evaziune fiscală prin declararea de emisii CO2 sub valorile reale emise de vehiculele pe care le-au vândut. Persoanele apropiate de investigație au precizat că sumele implicate în cazul de evaziune fiscală ar fi "deloc neglijabile" și că a fost necesară o anchetă specială deoarece situația implică mai multe vehicule decât se credea inițial și alte persoane față de cele acuzate până acum în scandalul Dieselgate. Această anchetă a demarat în urma situației celor aproximativ 800.000 de vehicule vândute în Europa care au „inconsistențe” la nivelul emisiilor de CO2.

În prezent, procurorii germani anchetează cinci persoane în această privință, fără să precizeze identitatea acestora.

După cum au precizat și procurorii, presupusa evaziune fiscală din acest caz apare pe fondul diferențelor de taxare a emisiilor de CO2 pentru vehiculele vândute de Volkswagen Group pe Bătrânul Continent. În trecut, compania germană a estimat costurile manipulării emisiilor de CO2 la aproximativ două miliarde de euro, cu tot cu despăgubirea guvernelor în care au fost vândute mașinile cu "inconsistențe la nivel de emisii de CO2" pentru diferențele de taxe și impozite încasate.

Urmareste Automarket
După scandalul Dieselgate și inconsistențele legate de emisiile de CO2 a aproximativ 800.000 de vehicule, cei de la Volkswagen au primit o nouă lovitură de imagine prin anunțul acestei anchete privind evaziunea fiscală.
Efectele acestor situații ar trebui să se amortizeze în timp pentru concernul din Wolfsburg, care reușise să ajungă producătorul auto numărul unu în lume înainte de anul 2018.

Via Automotive News (înreg.) | WCF

Comentarii (2)

  • si totusi nu se vede nimik in procesu asta....... ce nu i pune pe cei de la Vw sa scoata bani odata si gata......1 milion de masini x suma per vehicul si gata frate scoateti bani odata.......ce tot lungesc atata.....au gresit sa plateasca......
    15 7
  • toti au gresit, astia de la VW au facut si frauda pe langa "fenta" si acuma se trag de sireturi pentru cota de piata, mai ales americana(ca vand nemtii si japonezii la ei). Restul pietelor s-au sesizat din oficiu, inclusif Europa, ca-i pont de-o paine de mancat pentru conducerea tarilor. Cum este politica in Romania asa se fac afacerile mari din toata lumea, inevitabil cineva cu cineva se freaca intre ei in public si in spate sunt prieteni, sau invers.
    Cel mai interesant lucru este ca "accidental" cineva si-a dat seama ca anume VW masluieste testele, cand nici un constructor auto(la motoarele pe ardere interna) nu are in viata reala noxele anuntate.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru