Aveți grijă cum gesticulați: Volkswagen Golf va fi primul model compact care va recunoaște gesturile

de Bogdan Mirică
Miercuri, 06.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a expus la CES 2016 conceptul e-Golf Touch. Este vorba despre versiunea electrică a modelului compact, echipată cu o tehnologie de recunoaștere a gesturilor așteptată în producția de serie.

Decizia celor de la BMW de a introduce o funcție de recunoaștere a gesturilor în premieră mondială, folosindu-se de lansarea noii generații Seria 7, a generat un val de aprecieri din partea publicului. Un val de aprecieri care a confirmat utilitatea acestei funcții. Prin urmare, ceilalți constructori auto nu puteau sta cu mâinile în sân.

Audi a anunțat deja că viitorul A8 va beneficia de recunoaștere a gesturilor, însă prima mașină care face un pas în aceasă direcție este, culmea, Volkswagen Golf. Cu ocazia Târgului Electronicelor CES 2016, desfășurat în Las Vegas, Volkswagen a expus o versiune concept botezată e-Golf Touch. După cum o sugerează și numele este vorba despre versiunea electrică a modelului compact, echipată cu un sistem multimedia care recunoaște gesturile.

Nu este pentru prima dată când VW cochetează cu această tehnologie, germanii folosind tehnologia și anul trecut la CES 2015, când au expus conceptul Golf R Touch.

Ecran mai mare, de 9.2 inch

Esential 9.2 inch este dimensiunea ecranului multimedia instalat pe conceptul e-Golf Touch.
2016 este anul în care ar urma să debuteze primul Golf cu recunoaștere a gesturilor.
De această dată însă, e-Golf Touch ne apropie și mai mult de ceea ce vom vedea pe modelele de serie.
Debutul comercial este programat la sfârșitul acestui an, atunci când Volkswagen va dezvălui faceliftul actualului Golf.

Funcția de recunoaștere a gesturilor se folosește de afișajul unui sistem multimedia cu ecran de 9.2 inch și o rezoluție de 1280x640 pixeli. Ecranul va putea fi configurat după bunul plac al clientului, iar sistemul va oferi suport pentru Android Auto, Apple CarPlay și Mirror Link. Pe lângă recunoașterea gesturilor, conceptul e-Golf Touch beneficiază și de un sistem de recunoaștere vocală îmbunătățit. Acesta vine cu afișarea comenzilor și va fi disponibil pe modelele de serie începând cu această vară.

Încărcare fără fir și pentru telefoanele pasagerilor spate

Conceptul expus la CES vine și cu încărcare prin inducție pentru telefoanele mobile. Acestea pot fi poziționate sub sistemul multimedia, în suportul special. Chiar și pasagerii de pe locurile din spate au această opțiune, zona de încărcare prin inducție fiind localizată în cotiera centrală.

Urmareste Automarket
Printre celelalte inovații menționăm sistemul Personalization 2.0, care îi permite șoferului să își salveze setări Individuaale în cloud pentru a le încărca apoi în altă mașină.
Va exista și o unitate de entertainment pentru cei de pe locurile din spate, botezată Media Control (Generation 3) și capabilă să controleze o parte din funcțiile mașinii prin intermediul unei tablete.

Comentarii (10)

  • e clar ce gesturi o sa recunoasca ...
    4 2
  • ...o stire care merita toata .....atentia ,era sa mor de entuziasm.voi chiar sunteti fani vw?sau...ca ...nu mai inteleg
    7 12
  • Chiar nu mai poti sa mai faci o miscare in masina ca ea iti interpreteaza alfel gestul si da drumul la comenzi. Astea nu mai sunt masini....sunt orice alceva numai masini NU ! Nici nu au posibilitatea sa renunti la optiunile astea inutile...
    11 3
  • Dar ca ...MINTIM va recunoaste VW?
    10 5
  • da mis...
    vw va dezvolta un program special prin care, dupa o analiza amanuntita ( va studia daca scuipi pe geam - chistoace sau alte gunoaie, daca injuri in trafic sau nevasta, copiii, mama-in special expresia- sa moara mama, ce muzica asculti, daca mergi pe linia de tramvai sau parchezi "la interzis", etc) si va da verdicte:
    - cocalar
    -tigan
    -roman tiganizat
    -taran de oras
    -politist cu apaucaturi mafiaote
    -semidoct
    -cacanar
    -politician,
    -lucrator la Stat

    iar la cei de Doamne ajuta le va pune intrebarea : Ce mai cauti aici in tara plina de nemernici?...
    9 0
  • Le doresc profituri maxime în continuare acționarilor vw pe seama păcăliților/clienților lor că au nevoie și să nu uite că ,,balta are încă are pește,, (mai ales în Ro).
    7 9
  • Trezeste-te muttly , you're dreaming again.
    Frustrarea poate fi tratata :))
    2 7
  • andrei
    Scorpionul: te inseli total. poti dezactiva gesturile. la fel cum poti dezactiva functiile de esp, conducere autonoma, etc. e prea usor de implementat ca sa isi bata cuie in talpi neimplementand asa ceva. dar na, mai bine ne agitam fara sa fie cazul.
    2 1
  • In primul rand nu mai stergeti comentul daca nu am injurat, nu am jignit pe nimeni. Aseara era acum nu mai e.
    Da am o problema cu Grupul Vag pentru ca au fost niste excroci jegosi mai jegosi decat cel mai jegos samsar care te minte in ceea ce priveste un autoturism. Problema e ca de la ei il cumperi mult mai scump.
    As dori sa imi recunoasca degetul mijlociu de la oricare mana....ridicat.
    Iar pentru moderatori....cititi voi intre voi daca opiniile noastre pro/contra sunt in vant.
    5 2
  • @1
    Uită-te în oglindă că ,,cine zice, ăla este,,.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru