BMW anticipează un 2019 dificil și vrea să renunțe la unele modele și versiuni: “Trebuie să intensificăm eforturile de reducere a costurilor”

de Paul Cosma
Vineri, 15.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW spune că eforturile sale pentru reducerea costurilor trebuie să fie “intensificate”, din cauza unui an ce se anunță dificil și plin de provocări. Printre altele, nemții vor să renunțe la unele modele și versiuni, ca de exemplu Seria 3 Gran Turismo.

După ce profitul din 2018 (înainte de taxe) a scăzut cu 20% și a coborât sub 7 miliarde de euro (8.7 miliarde în 2017), în urma investițiilor în mașini electrice și a altor factori, BMW susține că piața va continua să fie una dificilă și în 2019.

Nemții se așteaptă la “vânt puternic din față care va afecta întreg sectorul în 2019” și, în acest sens, vor să intensifice eforturile de reducere a costurilor.

Printre altele, BMW vrea să renunțe la unele modele și versiuni din portofoliu. Unul dintre exemple este Seria 3 Gran Turismo, despre care știm deja că nu va primi o generație nouă, în ciuda unei “cereri bune” din partea clienților.

BMW a explicat că introducerea testelor de emisii WLTP a provocat turbulențe semnificative pe mai multe piețe europene, iar acest fapt a dus la o “o competiție intensă și neașteptată”.

Via BMW

Comentarii (5)

  • Păi cine a mărit gama cu jde mii de versiuni ? Ce rost avea 3 GT de la bun început ? S-a contaminat și Bmw de la VW cu plângerile.
    14 3
  • Ne-au... și ne-ați zăpăcit cu știri + văicăreli continue despre reducerea costurilor. Sau umflarea profiturilor mai exact.
    ...Dar despre vreo reducere a PREȚURILOR, chiar nicio veste?!
    21 1
  • Sper să scoată și seria 2 active tourer din gamă.

    @dan_grc seria 3 normal este horror la drum lung, 4 adulți se chinuie pe distanțe mai mari, deci un GT ar fi avut sens pentru mai mult spațiu dacă nu te deranjează design ul ciudat. Plus că e mai ușor de montat un scaun de copil, etc.

    Oricum, dacă dispare, good riddance!
    4 3
  • mircea badea
    pai la cat de urate sunt..
    5 3
  • inexorabil
    Lăsați, băieți, că scâncetele astea de grădiniță măcar că ȋnseamnă viață, activitate. Preferați…anestezia, amorțeala totală a lui “GM” ?

    Da, este limpede, nemții se plâng (de fapt, Reich-ul lor “european” nu este altceva decât un colos cu picioare de lut), dar nu vedeți că fostul lider mondial nu numai la vânzări, ci și la dinamism, este de nerecunoscut?...Nimic, dar nimic nu mai răzbate dinspre RenCen către marele public – nene Trump, dă-le, bre, niște palme zdravene, ca să se trezească. Păi așa “Make America Great Again” ?!

    De aceea tot susțineam că se va ridica Asia…Este vremea ei, fie că ne place sau nu, fie că admitem sau nu. Civilizația (fără ghilimele, căci nu-și are rostul sarcasmul chiar ȋn orice conjunctură) euroamericană a intrat ȋntr-un vârtej periculos al destrămării…Am mai precizat: ”Istoria s-a terminat” (Francis Fukuyama). Iar curentele filosofice predominante par să fie, ȋntr-adevăr, “siamezele” deconstructivism și poststructuralism.
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru