BMW și Mercedes-Benz extind colaborarea: germanii vor să dezvolte împreună tehnologii pentru condus autonom pe autostrăzi

de Daniel Popescu
Joi, 28.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW și Mercedes-Benz au anunțat că intenționează să dezvolte în comun tehnologii pentru condus autonom pe autostrăzi care să fie disponibile pe piață în preajma anului 2025.

Cu numai câteva zile în urmă, Grupul BMW și Daimler, compania-mamă a Mercedes-Benz, au anunțat detaliile unei colaborări istorice prin care își unesc serviciile de car sharing, închirieri auto, parcări și încărcare de mașini electrice, care au circa 60 de milioane de clienți la nivel global.

Cei doi constructori germani nu se opresc însă aici, întrucât aceștia au anunțat într-un comunicat de presă comun dorința de a extinde parteneriatul în domeniul mașinilor autonome.

Astfel, BMW și Mercedes-Benz vor colabora pentru a dezvolta o platformă scalabilă cu tehnologii pentru sisteme de asistare a condusului, a condusului automatizat pe autostrăzi și a funcțiilor de parcare, până la nivelul 4 din 5.

În plus, cei doi producători intenționează să inițieze discuții și pentru dezvoltarea unor tehnologii autonome care să fie utilizate și în mediul urban. Pe termen lung, BMW și Mercedes-Benz nu exclud posibilitatea de a accepta în cadrul colaborării și alți constructori auto sau alte companii din domeniul tehnologiei.

Obiectivul principal al colaborării este ca noile tehnologii autonome să fie disponibile pe scară largă până la jumătatea deceniului următor, adică în preajma anului 2025.

"Pe măsură ce continuăm să ne urmărim strategia, combinăm competenţa a doi lideri tehnologici.

Vom spori puterea noastră de inovaţie şi vom accelera răspândirea acestei tehnologii", spune Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW şi responsabil pentru dezvoltare.

La rândul lor, oficialii Daimler afirmă că dezvoltarea tehnologiilor împreună cu BMW este benefică pentru industria auto în general, în special pentru că soluțiile adoptate vor fi comune.

"Condusul autonom este una dintre cele mai revoluţionare tendinţe pentru noi în prezent. Prioritatea noastră este siguranţa. În loc de soluţii individuale şi independente, dorim să dezvoltăm un sistem global solid care să ofere clienţilor o valoare adăugată vizibilă", a precizat Ola Källenius, responsabil pentru departamentul de cercetare şi dezvoltare al Mercedes-Benz.

Via BMW

Comentarii (1)

  • Cand trei se bat si unul devine tot mai puternic ceilalti doi tre sa faca ceva ...dac nu....
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru