Bugatti La Voiture Noire: "La Geneva am expus doar un prototip, mașina finală va fi livrată peste doi ani și jumătate"

de Mircea Meşter
Sambata, 23.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cea mai scumpă mașină de serie din istorie, Bugatti La Voiture Noire, a fost prezentată la Geneva în formă de prototip doar parțial funcțional. Pentru mașina finală, proprietarul va trebui să mai aștepte încă 30 de luni.

Cea mai spectaculoasă mașină prezentată în acest an la Salonul Auto de la Geneva a fost, fără îndoială, Bugatti La Voiture Noire. Un unicat care va bate recordul mondial absolut al prețului de vânzare pentru o mașină de serie: 18 milioane de euro cu taxe incluse.

Și când folosim "va bate" la viitor nu o facem întâmplător. Conform colegilor de la Carscoops, care au avut ocazia de a discuta cu directorul de comunicare al celor de la Bugatti, mașina expusă la Geneva este un prototip parțial funcțional, nu mașina finală. Pentru a intra în posesia ei, proprietarul va trebui să aștepte încă doi ani și jumătate.

"Nu, nu a fost mașina finală. Am început să lucrăm la acest proiect acum abia șase luni, când clientul a confirmat propunerea noastră de proiect. Mașina va fi livrată în doi ani - doi ani și jumătate. De altfel, mașina expusă la Geneva nu avea nici interiorul finalizat", a declarat Tim Bravo pentru Carscoops.

Conform oficialilor Bugatti, mașina nu dispunea nici măcar de un sistem de propulsie funcțional, motorul W16 de 1500 de cai putere fiind înlocuit pe exemplarul expus la Geneva de un motor electric modest care le-a permis angajaților mărcii franco-italiene să așeze mașina la stand. 

Comentarii (1)

  • "Un unicat care va bate recordul... pentru o mașină de serie..."
    Pai ori e de serie ori e unicat?
    Inteleg ca marketingul spune ca...dar totusi.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru