Caterham introduce un motor Suzuki pe viitorul său entry-level

de Sebastian Toma
Miercuri, 07.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Caterham vor folosi un motor Suzuki de 660 centimetri cubi pentru viitorul lor model entry-level. Modelul va costa în jur de 19.700 euro în Europa.

Caterham plănuieşte lansarea unui model entry-level, care să coste mai puţin de 20.000 de euro. Modelul va avea o motorizare de origine Suzuki, informează cei de la Pistonheads citând reprezentanţii mărcii britanice. Propulsorul cu trei cilindri în linie are o cilindree de 660 centimetri cubi şi este supraalimentat cu un turbocompresor. Unitatea livrează 63 CP pe piaţa din Japonia, locul unde este vândută de cei de la Suzuki, dar versiunea europeană ar putea livra un nivel superior de performanţă. În cazul versiunii entry-level a lui 7, motorizarea va fi cuplată unei transmisii manuale cu cinci trepte, de origine Suzuki.

Pe lângă faptul că va fi cel mai accesibil şi cel mai uşor Caterham creat vreodată, viitorul entry-level al mărcii va fi şi cel mai eficient din gama constructorului britanic. Modificările aplicate versiunii entry-level nu se termină aici, aceasta urmând să primească un şasiu sport, o suspensie reconfigurată şi alte modificări.

Esential 125 CP dezvoltă motorul actualei versiuni entry-level din gama Caterham 7.
"Nu contează cât de mare este motorul, ci cât de mare este zâmbetul şoferului atunci când va conduce maşina.
Noi credem că avem formula obţinerii unui model entry-level care să respecte spiritul mărcii."
, explică Graham Macdonald, CEO-ul Caterham Cars. Modelul 7 din gama Caterham este cel care va primi noua motorizare, pentru a reduce costurile de dezvoltare la un nivel cât mai scăzut.

Via Pistonheads

Comentarii (5)

  • Made in japan
    Hahahaha

    Suzuki merge ca pe roate ! Investitorii japonezi sunt multumiti. VAG se uita lung si isi pune pofta-n cui. Unde-i anonimul de la Volkswagen cu teoriile lui elucubrante?? Misuna prin subsol cu ceilalti chit-chit!
    10 12
  • "Nu contează cât de mare este motorul, ci cât de mare este zâmbetul şoferului atunci când va conduce maşina."
    Geniala replica si perfect adevarata!
    15 1
  • @ Made in Japan
    In urma cu 2 zile la prezentarea rezultatelor financiare, Porsche Automobil Holding SE a anuntat ca are lichiditati de 2.65 mld euro pe care doreste sa-i investeasca strategic in companii mijlocii din industria auto ( http://www.reuters.com/article/2013/08/06/porschese-results-idUSWEB009GQ20130806 ) . Cu acesti bani poate cumpara lejer minim 30 % din Suzuki exact cum a spus Nikkei ( cel mai informat cotidian de business din Japonia ) in urma cu o luna . Un jurnalist l-a intrebat pe Ferdinand Piech de ce nu renunta la actiunile Suzuki, iar raspunsul acestuia a fost " wait and see " ..... P.S. Peste 50 % din actiunile Suzuki sunt detinute de entitati din afara Japoniei .
    10 4
  • Grigore
    Daca ,sa zicem,va prelua VW pe Suzuki,n-ar fi asa mare nenorocire.
    Daca ar pune motoare VW pe Suzuki,m-as da c u capul de pereti.
    Daca ar pune motoare Suzuki pe VW,as cumpara un VW !
    2 5
  • Anonimul angajat de VW vine din nou cu povesti nemuritoare? Cine se mai deranjeaza sa citeasca? Eu nu.
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru