Chrysler nu va aduce noul Dodge SRT Viper în Europa

de Bogdan Mirică
Miercuri, 30.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chrysler a anunţat oficial că nu intenţionează să comercializeze noul Dodge SRT Viper pe piaţa din Europa. În schimb se va concentra mai multe pe piaţa americană.

Deşi Chevrolet a promis că noul Corvette Stingray va fi vândut în Europa începând cu 2014, Chrysler a anunţat astăzi că nu va aplica aceeaşi strategie pentru actualul său Dodge SRT Viper. Anunţul purtătorului de cuvânt Chrysler vine după ce mai multe surse neoficiale anticipaseră această decizie.

Reprezentantul companiei din Detroit a refuzat să ofere informaţii despre factorii care au dus la o asemenea decizie. În schimb a ţinut să precizeze că toate resursele vor fi concentrate către o lansare cât mai bună pe piaţa din Statele Unite.

Unul dintre motivele pe care Dodge le ascunde este evoluţia extrem de slabă a pieţei din Europa corelată cu rata de schimb nefavorabilă şi cu reticenţa publicului pentru maşini noi. În plus, Chrysler nu are o reţea de dealeri foarte puternică în Europa ceea ce înseamnă că SRT Viper ar fi urma să împartă acelaşi showroom cu Fiat Panda sau orice alt model al italienilor, nedemn de performanţele supercarului.

via inautonews

Comentarii (8)

  • americani idiotii...:-)
    2 10
  • Claudiu
    Probabil ca din cauza ca marca Chrysler pe piata din Europa este controlata de Fiat, iar Sergio Marchionne nu vrea ca masina sa concureze cu modelele sportive ale italienilor.
    9 3
  • In nici un caz nu asta e motivul; concurentul italian este f12 berlinetta care are un pret de 330000 de dolari in SUA , iar Viper costa de 3 ori mai putin(97 000 -SRT/ 120000 - GTS)
    14 1
  • @Claudiu
    Are dreptate @f12.
    La o adica lui Marchionne i-ar fi intrat banul in buzunarul stang (via Chrysler) si nu in cel drept (via Fiat), dar tot i-ar fi intrat si sunt sigur ca nu l-ar fi deranjat....
    8 3
  • NeaNelu
    Oricum ar fi furat o parte din clientii lui F12 ,daca ar fi intrat pe piata din EU.
    Personal,daca ar fi sa aleg intre Viper si F12 Berlinetta,aleg Viper.
    Plus ca F12 are un pret nesimtit de mare,tinand cont ca ambele masini au performante asemanatoare.
    5 3
  • F12 are un pret mare??Ma faci sa rad....uite preturi 'adevarate':Huayra de la Pagani: 850000 dolari, Agera de la Koenigsegg:1,5 mil dolari, Aventador:387000 dolari,Aston Martin One (editie limitata,doar 77 bucati): 2 mil dolari, mai scump decat Veyron si cu performante inferioare unui GTR.Dupa cum vezi, nu conteaza ,la acest nivel,doar perfomantele...altele sunt 'componentele' costului si implicit ale pretului final.
    4 1
  • Si eu cred ca lui Marchionne ii este teama sa nu canibalizeze vanzarile Ferrari. Pe langa asta logistica aducerii unei masini de talia Viper-ului e extrem de costisitoare si nu are sanse de recuperare in timp rezonabil.

    Iar pe termen lung, daca prinde la public, chiar poate face mult rau lui Ferrari. Poate nu in clasa lui F12, dar pe modelele mai accesibile.
    3 4
  • AndreiRN
    Nu vor sa concureze la vanzari cu aceasta bruta care are si un pret rezonabil.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru