Citroen C4 facelift - primele imagini şi informaţii oficiale

de Sebastian Toma
Joi, 11.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a operat un facelift în gama C4, care i-a adus compactei franţuzeşti o nouă parte frontală, un interior modificat şi motorizări Euro 6.

Esential 408 litri oferă portbagajul lui Citroen C4, unul dintre cele mai generoase din segment.
Citroen C4, compacta mărcii franţuzeşti lansată în 2010, a primit un facelift de împrospătare la jumătatea ciclului de viaţă. Partea frontală este cea mai schimbată, având blocuri optice restilizate şi cu lumini de zi cu LED-uri, în timp ce posteriorul prezintă un set de stopuri fumurii cu o altă grafică interioară. Barele de protecţie au fost şi ele restilizate şi acum seamănă cu cele ale lui Peugeot 308, cel puţin atunci când este privită partea inferioară a acestora. Paleta de culori s-a îmbogăţit cu două noi nuanţe, iar gama de jante din aliaj oferă noi modele, disponibile la diametre de până la 18 inch.

Aşa arată planşa de bord a lui Citroen C4 facelift.

Interiorul lui C4 a fost schimbat şi el odată cu restilizarea, existând două noi tapiţerii şi o configuraţie mai simplă a consolei centrale.

Francezii au apelat la un touchscreen de şapte inch în locul anumitor butoane şi comenzi petnru a simplifica aspectul consolei centrale. Din păcate, fratele său de la Peugeot, noul 308, îl face pe C4 facelift să pară demodat atunci când vine vorba de habitaclu, modelul 308 având un interior semnificativ mai simplu şi mai elegant, fără să rateze vreuna din funcţiile pe care le oferă C4, fie el cu facelift sau nu. Reprezentanţii Citroen spun că nivelul de confort a fost îmbunătăţit şi printr-o antifonare perfecţionată.

Posteriorul lui C4 aminteşte de fratele său mai mic, C3.

Urmareste Automarket
În materie de elemente mecanice, modelul se mândreşte cu o nouă generaţie de motorizări, menită să asigure un consum mai redus de carburant şi performanţe mărite.
Facelift-ul a adus introducerea în gamă a trei motoare Euro 6, dintre care două sunt alimentate cu benzină. Vorbim despre unităţile PureTech 110 şi 130, oferite în compania transmisiilor manuale cu şase trepte. Unitatea de 110 CP are trei cilindri, în timp ce propulsorul de 130 CP are patru cilindri în linie. Oferta de diesel prezintă două versiuni de putere ale motorizării BlueHDi de 1.6 litri, de 110 şi 120 CP, ambele disponibile în compania unei transmisii manuale cu şase trepte.

Via Citroen

Comentarii (2)

  • Saptamana facelifturilor?
    8 3
  • Nu stiu ce parere aveti voi, dar mie un C4 de 2-3 ani mi se pare o afacere buna. Pentru ca este o masina a carei devalorizare este una dintre cele mai mari din clasa compacta mai aves la o vechime de cativa ani. In plus sunt de parere ca C4 este un mare pas inainte fata de fosta generatie. Chiar daca nu este cea mai buna din clasa compacta nu cred ca este o masina de neglijat daca o cumperi la mana a doua.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru