După 40 de ani de activitate, Lada Niva se pregătește de o nouă generație

de Bogdan Mirică
Miercuri, 18.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
AvtoVAZ se pregătește să dea naștere unui urmaș pentru actualul Lada Niva, celebrul model off-road, prezent pe piață în formă actuală de aproape 40 de ani.

Până anul trecut, Land Rover Defender era unul dintre cele mai vechi modele off-road existente pe piață. De la plecarea acestuia am rămas cu Mercedes Clasa G, însă și acesta este pe punctul de a fi reînnoit. Treptat, cele mai vechi și populare modele în teren accidentat părăsesc scena auto pentru a lăsa loc unor urmași ceva mai tehnologizați.

Asemeni lui Defender și G-Klasse, și vechiul Lada Niva se pregătește de o nouă generație. O confirmă producătorul rus AvtoVAZ prin vocea președintelui său, Nicolas Maure. Într-un interviu recent, acesta a declarat că Lada Niva se pregătește să se adapteze pieței auto tehnologizate, după o carieră care însumează 40 de ani.

Urmareste Automarket
Deși în trecut au existat mai multe speculații privind posibilitatea de a vedea arhitectura lui Dacia Duster și în cazul noii generații Lada, oficialii ne asigură că nu va exista un astfel de transfer.
Asta în condițiile în care un Lada Niva cu platforma lui Duster ar fi fost ceva mai ieftin de dezvoltat.

Debutul comercial este așteptat anul viitor, caroseria urmând să fie declinată în două variante, cu trei și cinci uși. Noua generație Lada Niva se va alătura unei gamei reîmprospătate, care include în prezent modelele Vesta și Xray.

via carscoops

Comentarii (4)

  • petrush
    test drive de adio presupun ca n-o sa faceti.
    11 0
  • Sigur or să facă, dar pe şosea asfaltată ca-n palmă unde vor constata că se mişcă mult mai greu decât maşinile nemţeşti şi nu prinde suta în 5 secunde ca x maşină. ÎN CONCLUZIE I SE VA ACORDA NOTA 3,5 ....
    11 6
  • Nu se va fabrica pe platforma de Duster pentru ca Niva a avut mereu alt public tinta. In afara de pasionati masina asta a fost gandita si conceputa pentru munca, asa cum, de altfel, sugereaza si numele ( "niva" in ruseste inseamna ogor, holda). Masina asta folosita de agricultori, de pastorii nomazi din caucaz, de locuitorii asezarilor siberiene preponderent pe drumuri neasfaltate. O masina monococa asa cum este Dusterul nu ar rezista acestor conditii dure de exploatare. Ce trebuie spus, este faptul ca s-a mai incercat odata "modernizarea" acestei masini prin fabricarea un Chevrolet Niva cu un interior ceva mai modern dar fix pe aceeasi platforma a batranei Lada. Insa clientii fideli de Niva au preferat formele clasice ale originalului.
    4 0
  • @petrush &nica

    Si, ca sa continui pe tonul vostru un pic rautacios, dar cat se poae de realist, la capitolul se vor rezuma sa ne spuna ca este 4x4 si... atat, -::)))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru