Lada Niva facelift - designul ramane spartan, dar creste confortul

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.04.2010
Lada a dezvaluit faceliftul propus pentru modelul sau off-road emblematic, si anume Niva. Aspectul exterior ramane aproape neschimbat insa confortul interior creste intr-o mica masura.

Lada a pregatit un facelift pentru Niva. Desi multi asociaza cuvantul cu o schimbare de "look", nu este si cazul rusilor, modelul off-road pastrand aspectul spartan, desenat in anii '70, in vechiul URSS.

Vazut ca unul dintre cele mai longevive modele de pe piata europeana, Niva nu primeste la exterior decat o serie de accesorii orientate strict spre functionalitate: lumini de semnalizare mai mari si o a treia lampa stop in partea posterioara.

Principalele modificari apar la interior, unde rusii au incercat sa imbunatateasca confortul si bineinteles functionalitatea. Viitorii clienti ai off-road-erului vor primi un nou instrumentar de bord, o noua tapiterie pentru scaune, mult mai rezistenta, si oglinzi retrovizoare reglabile din interior.

La nivel mecanic, Niva a primit o suspensie mai putin rigida si un sistem de franare imbunatatit. Constructorul rus a confirmat cu aceasta ocazie si introducerea noului motor pe benzina de 1.7 litri si 82 de cai putere, care nu indeplineste insa momentan normele de poluare Euro 5.

via | autobild

Comentarii (32)

  • o masina destul de reusita pentru OFF-ROAD.Ca si avantaje ar fi greutatea mica dar si pretul
    27 4
  • Etienne
    Niva
    Poate ca Lada ar trebui sa renunte definitiv la acest model propus inca din anii '70. Mai ales ca exista in oferta un model modernizat, la fel de capabil in off road, care nu arata ca teleportat din evul mediu, vandut sub numele Chevrolet Niva: http://www.autolada.ro/ladaniva.php?viz=3#3.
    10 9
  • incredibil
    Credeam ca nu se mai fabrica de cel putin 20 de ani :)
    8 10
  • Pret?
    Si la ce pret se comercializeaza?
    10 1
  • pret & dotari
    http://www.ladaromania.ro/index_files/SHOWROOM.htm
    9500E...4x4 permanent. Chiar ca nu mai credeam ca se vinde masina asta.
    12 0
  • Nici nu se compara cu Chevrolet Niva, am mers si eu cu unul , am comparat cu Chevrolet-ul dar nici nu se pune problema cu care as merge la un teren accidentat... La modelul asta nu "looks-ul " conteaza , am vazut curse de off-road unde lasa in urma Range Rover , Jeep-uri , Mitsubishi Pajero-uri, etc... Credeti-ma pe cuvant asta stie sa se descurce :)
    23 3
  • zdelan v CPPP
    Niva este, a fost si va ramane in ceea ce priveste raportul calitate - pret off, roaderul suprem. Este o masina cu care se poate merge in conditii bune DOAR IN OFF ROAD si pe carere rusii cred ca doar pe luna nu au dus-o, motiv pentru care exista fun-cluburi Niva peste tot in lume. Nu stiu insa ce modificari se pot face in ceea ce priveste confortul unei Niva si nu stiu cine se uita la confort cand e vorba de Niva ...
    Nu e de mirare ca unii coforumisti nu stiu ca modelul asta se ma vinde pentru ca, in mod firesc, dupa ce le-a fost restrictionat accesul la marcile occidentale timp indelungat, au uitat de tot ca si in Rusia se fac masini.
    17 1
  • Sovietzki Soiuz
    Niva e foerte tere in off-road greu si e masina ideala pt. vanatoare si pescuit.Simpla si robusta!
    19 1
  • vs Duster?
    Cine zicea ca nu exista 4x4 mai ieftin decat Dusterul? Si acum nu o sa mai spuna nimeni "da, dar duster are capacitati offroad mai bune si ii mai ieftina" :))
    10 9
  • @cmg_george
    Duster e conceptie 2010. Lada Niva e conceptie de acum 40 de ani. Trebuia sa fie intr-un muzeu. Cu asta am incheiat discutia.

    @Jolerto exagerezi. nu poti compara niva cu jeep wrangler, pajero pentru ca astea sunt offroadere adevarate cu motoare adevarate... nu cred ca ai condus vreuna din masinile astea, cum nu cred ca ai idee de offroad si sisteme 4x4.
    5 17
  • Jolerto vroia sa spuna ca Lada Niva se descurca onorabil in off-road si chiar cu niste ajustari poate face fata intr-un fel sau altul offroaderelor de top...nu e cea mai buna dar e cu mult peste medie.
    13 3
  • Victor
    @jolerto
    Ba baiatule cum sa lase in urma range rover sau off road-erele astea moderne (repet off-road nu suv gen X-5,ML samd),poate ce ai vazut tu ai vazut vreun range rover,land cruiser,pajero etc echipat cu cauciucuri de sosea(pentru ca adevarul adevarat este ca indiferent de capacitatile de off road a unei masin:motor,reductor,sistem de suspensii,cutie de viteze,diferentiale blocabile samd aceasta nu va face mai nimic in off road daca nu are cauciucuri),si in al doilea rand este mica si usoara asa ca nu trebuie combarata cu aceste masini mari ci mai degraba compar-o cu wrangler scurt sau un pajero scurt si sa vezi ca nu face fata.Lada Nive este doar o vechitura foarte ieftina si nu stiu cat de sigura la accidente si de fiabila
    6 12
  • io: in primul rand dupa acest comentariu cred ca tu habar n-ai de capabilitati si dotatri off-road, sisteme 4x4 , etc... in plus , eu vorbeam despre o cursa de offroad , unde rezultatea conteaza si Lada Niva a castigat la 3 categorii din 6 impotriva masinilor pomenite mai sus , am condus Niva , Grand Cherokee , Pajero mini , Vitara, Aro , Jeep Wrangler, dar , m-a prins Niva , si nu vorbesc despre conditii de offroad unde tu vezi ca testeaza masinile (gen Mitsu , Jeep , Toyota , etc) , ci la conditii extreme , zone montane , unde nici nu sunt efectiv niciun fel de drum , si crede-ma nu este vorba despre cat de genial si inteligent e sistemul de 4x4 respectiv , sau ce motor are, nu conteaza aici marimea motorului si nici cai puter , pentru ca important este sa fie fiabil , rezistent in conditii de offroad extrem , conteaza cuplul , materiale de protectie impotriva "micilor lovituri" si zgarieturi... si ma refeream la utilizarea aproape zilnica si nu de placere , in plus costul de intretinere este foarte foarte ieftina , daca sa zicem o sa ai probleme la Mitsubishi dupa o iesire la teren , habar n-ai cat de mult te costa reparatia si componentele...

    Ah inca ceva , cine nu stie diferenta intre SUV , Crossover is o masina compacta de teren , sa le cauta pe internet ...in loc de compararea Dusterului cu Niva si etc
    20 3
  • Victor
    Manele in X6M conteaza , stiu stiu... dar astea sunt niste afirmatii teoretice , eu efectiv am vazut , mi se pare tu numai iei la ghici... ca ai vazut un test-drive pe promotor sau un spot de promovare geniala , pana nu ai fost acolo sau nu ai incercat nici nu o sa stii...
    13 1
  • @Victor &io
    Dragilor,
    Se vede ca sinura voastra legatura cu off roadul se intampla atunci cand va urcati cu roata pe bordura. Asta ca tot veni vorba de off road.
    DusteR (IO) sau Range Rover (jolerto) sunt off roadere.
    Poate Defenderul sau poate Descovery mai vechi, in nici un caz cele moderne. Si cat stiti despre off road atat stiti si despre Rusia ...
    Pentru ca sunt zone in imensitatea aia in care unde Niva trece, masinile "moderne" se opresc. Si asta nu neaparat pentru ca Niva ar fi mai buna ci pentru ca este mai adaptata.
    Intretinere simpla si ieftina, merge bine la temperaturi joase (foarte joase) etc. Daca nu ar fi o masina ok nu ar fi apreciata in tari in care oamenii nu ar avea probleme in a-si cumpara o masina "moderna". Dasfidania !
    16 3
  • scuze
    A se citi Victor in loc de Jolerto in text
    3 0
  • @Mihai
    dasfidania !! hahaha
    6 0
  • Carlos (io)
    @Jolerto
    ba tu vbesti de rezistenta si fiabilitate pentru Lada??! hai ca ma faci sa rad... termina ma cu prostiile astea !

    @Mihai
    din toata pologhia ta am inteles ca niva ar fi mai adaptata in conditii aspre... cu ce ar fi mai adaptata? concret ! teorii din astea bazate pe nimic am mai auzit eu...

    Cumparati-va voi LADA ! :))) Nu vindeti castraveti gradinarului !
    5 10
  • @Carlos (io)
    Am nimerit la fix maneaua si X6M ! Tipic....
    5 0
  • @Admini
    Offtopic : http://www.youtube.com/watch?v=zUppwdpVCB8&playnext_from=TL&videos=ja5jl4xbiXU
    0 0
  • andrei
    @ io
    deci frate, am fost la vanatoare , nici isuzu trooper, nici wrangler nici patrol modificat nici terrano nu au iesit de unde a iesit niva, am ramas masca. deci nu ne zi tu aici de alte ``adevaraciuni de-ale tale``. nu contest sunmt bune, da nu se compara cu Lada Niva
    13 4
  • flaviu c
    buna masina
    http://www.youtube.com/watch?v=qRBGr39uJBo

    nu stiu ce masina contemporana face asta.....

    pacat ca nu se face diesel
    7 0
  • Victor
    @mihai&jolberto
    Jolberto omule tu nu ai habar nu ai de off road scuzama ce ai vazut tu (si nu spun ca nu ai vazut) probabil era o comparatie sau un test organizat sa preamareasca realizarile maicii rusiei io te rog frumos sa imi explici si mie cu ce e mai buna care este secretul magnific al acestei vechituri oare o fii motorul sau pe benzina cu un cuplu mult mai mic decat un diesel sau poate diferentialul spate care nu este blocabil desii toate off roader ele au io cred ca singurul lucru care a salvato a fost masa mult mai mica(sa iti dau un exemplu eu am un Pajero si pana de curand am avut si un Logan si iti pot spune ca Loganu putea sa urce bordura atunci cand ploua iar Pajero in regim 4X2 nu sper sa intelegi ca masinile usoare pot urca pante mai inclinate sau nush mai ce pot face in off road decat una mai grea),dar ca sa te convingi de posibilitatile acestor masini io iti recomand sa le pui fiecarui model dasta o remorca de 2-3 tone si sa vedem fiecare ce face in off road daca tartareata asta mica mai poate sa mai treaca prin nush ce mari damburi sau sa poate urca pante inclinate sau namoale
    Si nene Mihai nush ce mari legaturi ai tu cu off road ul dar eu iti spun ca am fost cu masina asta undeva langa Rm Valcea o ditamai panta cred k avea cam 30 de grade plina de hartoape si asta cu masina incarcata si asta iarna am mers prin zapada de mai bine de 40 cm si masina a mers (de iam rupt si aparatorile din fata:D numa neste genii puteau sa le faca neflexibile ca ma iau si de astia de la Mitsubushi faci un off road si dupa incepi sa il castrezi:D)si mai explicami si mie ceva vorba lui Carlos explicane si noua ce naiba are lada niva de e asa adaptata ca e mai simpla si daca ar fii avut tot felul de chestii high tech sigur sar fii stricat si asa avand putine lucruri se strica putine lucruri nu? =)))))))))))))))))))))))) hai frate fiti oameni seriosi si nu comparati masini moderne si evoluate cu tot velul de masini dastea calatoare in timp cum este lada niva este ca si cum ai compara Inter Milano cu Gloria Bistrita si sa spui ca ar fii mai buna Gloria Bistrita decat Inter pentru ca a batut-o intr-un meci amical
    4 9
  • Victor
    panta
    mia scapat sa spun ca am urcat panta de langa Rm Valcea:D manelistii nu este prosti :D scz
    0 4
  • @Vicky
    Victoria , daca tu nu intelegi conceptul de cursa de offroad , eu , personal , nu am ce face... efectiv nu am cum sa raspund la afirmatia ta , tu traiesti intr-o lume paralela, no offence , dar cu tine nu se poate ! Hai numai bine , ciao ;)
    7 3
  • Victor
    @jolerto
    no ofence tu esti batut in cap ca lada niva are niste unghiuri de atac si de degajare mai bune da inteleg da nu o compara cu masini mai mari si pentru numele lui Dumnezeu, muuuuuuuuuuult mai bune are vechitura asta asitenta la coborare are vechitura asta muuuuuuuuuuuuuulte alte lucruri pe care le au masinile aste pe care le combati data viitoare o sa pierzi complet simtul realitatii si o sa sustii ca o bicicleta este mai buna decat Mercedes g sau Hummer H1 ca are loc sa treaca printre doi bosheti hai pa
    3 7
  • macusten
    lada
    sa nu mai aud de lada;am avut una si mergea numai inapoi;au fost ceva la vremea lor pt ca nu aveam alta varianta atunci;la off road conteaza greutatea
    2 5
  • Carlos
    @andrei si alti agarici
    ce terminati :)) lada niva a fost conceput intr-o era in care computerele erau cat casa si nici dracu nu auzise de SUV-uri sau crossovere - concepte create la 25 de ani dupa aparitia Nivei !! =))
    e ok in offroad, dar nu mai exagerati atat ca deveniti penibili... mai tare decat Pajero, Patrol, Terrano in offroad?! wtf !! nu pot suporta atata prostie !
    2 4
  • niva
    Niva urca penti pe unde pajero,patrol sunt copiii . Singura masina competitiva cu lada niva este suzuki samurai . Sunt pasionat de offroad , la multe masini perfomantele difera dar de ce ? Pentru ca difera piesa dintre scaun si volan . dar niva este facuta pt munte si este cea mai buna.
    3 0
  • nicu 74
    Niva- Suzuki
    Cine ar putea sa-mi spuna care este mai buna in teren dintre suzuki samurai si niva.Eu am un suzuki samurai pe care l-am folosit in muntii Harghitei si sunt multuit.Acum am intrat si in posesia unei nive care are probleme cu ambreiajul si si alte piese de directie si inca nu am incercato.Stie cineva daca merita reparata tinind cont de calitatile acesteia in teren accidentat.Asta pentru a sti daca merita sa o repar s-au sa o vind si sa pastrez suzuki
    0 0
  • limba romana
    catre offroaderii de top
    @ Victor, tu esti certat cu limba romana in primul rand si greu de urmarit din cauza asta. M-ai obosit pur si simplu, dar te admir pentru ca ai reusit sa urci bordura cu Loganul, o manevra fina, subtila, care cere o experienta indelungata in offroad si o dezlantuire de energii. Era evident ca nu puteai sa o faci cu Mitsu decat in 4x4, diferentialele fata si spate blocate, in reductor si cu luminile aprinse! Ploaia e covarsitoare! Tu te-ai dat jos din Logan si te-ai urcat in Pajero sa dai bine in fata blocului, nu ca sa faci offroad, n-ai nicio treaba. Iti scriu asa pentru ca bati campii despre o masina pe care sunt sigur ca nici n-ai mirosit-o la teava!
    @io. Ia zi-ne tu cum e cu diferentele dintre sistemele 4x4, dintre Niva si celelalte, de exemplu. Lumineaza-ne si in ce fel nu e fiabila Niva, cam care au fost experientele tale cu ea. Ce anume din proiectarea ei ti-a limitat dezvoltarea ca off-roader si cum ti-ai fi dorit sa fie modificata?
    Cum va uitati voi pe youtube si frunzariti trei pagini pe net si v-ati transformat in experti! Tipic natiei asteia, experti in toate, pareristi de coltu' blocului!
    Imi pare rau daca am jignit pe cineva, pur si simplu nu m-am putut abtine!
    Pace.
    0 0
  • ANONIM
    LADA NIVA
    Am si conduc de sase ani Lada Niva. Este o masina excelenta. Zgomotul din habitaclu este compensat cu realele calitati pe care le are cand are de infruntat trasee imposibile , greu de abordat pentru majoritatea autovehiculelor. Piesele care se strica sunt deosebit de ieftine si usor de inlocuit. Cauciucurile originale-rusesti- rezista aproximativ 100 000 de kilometri. Am si alte doua autoturisme, din randul celor EVOLUATE, dar niciunul nu a reusit sa poarte cauciucuri peste 50 000 Km. Cei care critica Lada Niva , ar trebui sa stie ca rachetele rusesti -NAVETELE SPATIALE - sunt mult in urma tehnologiei alambicate americane si cu toate acestea nu se prabusesc ,asa cum fac cele americane , iar excursionistii potentati americani dau milioane de dolari sa se plimbe in siguranta cu navele rusesti . Prin urmare, va rog sa nu mai apreciati masinile ,precum si orice altceva dupa ambalaj, pret sau BREND. Va puteti insela. Va salut, cu sinceritate .
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru