După Citroen și Volkswagen, un nou nume se ridică în WRC: Toyota a câștigat primul raliu după o pauză de 17 de ani

de Daniel Popescu
Marti, 14.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a obținut în Raliul Suediei prima victorie de la revenirea în Campionatul Mondial de Raliuri, iar succesul a fost adus de unul dintre foștii piloți ai celor de la Volkswagen: Jari-Matti Latvala.

Grupul Volkswagen a devenit anul trecut cel mai mare constructor auto din lume, după ce a reușit să surclaseze Toyota pentru numai 137.000 de unități.

Iată însă că japonezii încearcă să-și spele imaginea în Campionatul Mondial de Raliuri, competiție din care Volkswagen s-a retras la sfârșitul anului trecut pe fondul scandalului Dieselgate.

În Raliul Suediei, doar a doua etapă a sezonului și a doua de la revenirea în competiție, Toyota a reușit să-și ajudece victoria prin Jari-Matti Lalvala, pilot care până anul trecut a concurat chiar pentru Volkswagen. Aceasta este astfel prima victorie obținută de Toyota în Campionatul Mondial de Raliuri după o pauză de 17 ani, precedentul succes fiind cel obținut de Didier Auriol în Raliul Chinei.

Urmareste Automarket
"Este incredibil.
O nouă echipă, o nouă mașină, al doilea raliu al nostru și am câștigat. Nu am niciun cuvânt să descriu asta, sunt foarte emoționat. Suntem la un nivel bun, dar acum mergem înainte și devine mai dificil. Urmează Raliul Mexicului și sunt foarte motivat pentru campionat"
, a precizat Latvala la scurt timp după obținerea victoriei.

Latvala a devenit lider în Raliul Suediei doar înaintea ultimelor probe speciale de duminică, iar victoria sa a fost posibilă în special ca urmare a accidentului suferit de liderul Thierry Neuville de la Hyundai în seara zilei de sâmbătă.

Via Autoweek

Comentarii (1)

  • Japan4ever
    Felicitari si la cat mai multe!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru